Knarvik skal trene Nest

Tommy Knarvik, her på Torgalmenningen i fjor sommer, kommer hjem. Klubbnomaden blir assistenttrener i Nest-Sotra.

Tommy Knarvik, her på Torgalmenningen i fjor sommer, kommer hjem. Klubbnomaden blir assistenttrener i Nest-Sotra. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tommy Knarvik (34) blir assistenttrener i Nest-Sotra. – Helt perfekt, mener Blomvåg-karen.

DEL

Tommy Knarvik kommer altså hjem. Først alene, men til sommeren kommer familien etter.

– Sara må gå ut oppsigelsestiden i Bodø, forklarer Knarvik, som altså ble løst fra kontrakten med Bodø/Glimt sist helg. Da har det lagt i kortene at han ville få en rolle i Nest-Sotra, og nå er det altså avklart at han blir assistenttrener for Alexander Straus. men blir han spillende, knytter han på seg skoene i løpet av sesongen?

LEGGER OPP

– På trening, ja så absolutt. Jeg har ikke tenkt å stille meg på sidelinjen og bli smellfeit, som en del andre trenere, ler han.

– Som spiller er jeg nok ferdig. En skal aldri si aldri i fotball, plutselig står vi der i sommer med masse skader, men i utgangspunktet vil jeg ikke spille mer.

– Ideelt sett kunne jeg tenke meg å spille et par år til, men nå kom denne muligheten, og jeg ser det som en gyllen sjanse for meg, sier Knarvik, som lenge har signalisert at han ønsker å bli trener når spillerkarrieren er over.

– Vi må tenke fremtid, og fremtiden ligger ikke foran meg som spiller. Vi må satse på de unge. Så nei, jeg skal legge opp, sier Knarvik, som uansett ikke kunne spilt i vår, siden overgangsvinduet er stengt og han har vært på kontrakt med Bodø/Glimt.

PÅ TRIBUNEN SØNDAG

Tommy Knarvik fikk fjoråret ødelagt med skade, og nå er altså en lang karriere over. Men han tror nettopp den lange veien fra Skjergard til Leeds og Brann, og siden Bryne, Sogndal, Sandefjord, Tromsø, Viking og Glimt, vil gi ham forutsetninger til å lære fra seg en del.

– Det er ikke til å stikke under en stol at ting vil bli annerledes for Nest nå. Det er noe annet med 1. divisjon enn 2. divisjon, andre krav og mekanismer. Dette vil være nytt for dem, og der vil jeg kunne bidra, ikke minst inn mot spillergruppen, sier Knarvik til BA.

Både han og hovedtrener Alexander Straus vil bli ansatt på heltid i den nyopprykkede 1. divisjonsklubben, men han er ikke på benken når de åpner borte mot Ranheim søndag.

– Den kampen ser jeg fra tribunen, jeg vil ikke komme hoppende inn, dette er en gjeng som har jobbet hardt sammen i oppkjøringen. Jeg vil se kampen, danne meg et bilde, og så er jeg igang fra neste uke av, sier han.

PÅ KURS MED STRAUS

– Og Straus, hvordan kjenner du ham?

– Fa flere år tilbake, fra han var i Varegg. Vi gikk også sammen på trenerkurs, og jeg kjenner ham selvsagt gjennom Nest de siste årene. Jeg har jo fulgt med dem, understreker han.

– På alle mulige måter virker dette perfekt: Å få komme hjem og starte rett på som assistent i en 1. divisjonsklubb hjemmefra. Bare det i seg selv, en 1. divisjonsklubb hjemmefra, er ganske utrolig. Nei, dette blir bra, fastslår Tommy Knarvik.

Artikkeltags