Langrennet ødela for Ure Søtvik: – Jævlig kjedelig!

Sindre Ure Søtvik fra Voss.

Sindre Ure Søtvik fra Voss.

Artikkelen er over 1 år gammel

Sindre Ure Søtvik deppet etter 31.-plassen på hjemmebane i Lillehammer.

DEL

Lillehammer (BA): Kombinertløperen fra Voss sa på forhånd at målet var å komme inn blant de 30 beste som fikk verdenscuppoeng. Fasiten ble 31.-plass, to tideler fra 30.-plassen.

– Det er jævlig kjedelig. Om jeg blir nummer 30 eller 31 har ikke så mye å si egentlig, men det er skuffende at jeg går så jævlig dårlig i langrenn, sier Søtvik.

25-åringen starten dagen med et hopp på 130 meter, noe som holdt til en imponerende 7.-plass etter hoppingen. I langrennet ble det derimot tøft. Søtvik holdt for høy fart fra start, og fikk det tungt i den midterste delen av løpet.

– Løypen er brutal, og man må ha bra kapasitet for å gå fort der. Min kapasitet er ikke bra nok per dags dato. Så ærlig må jeg være med meg selv, sier Søtvik.

Vossingen sin svakhet er i langrennssporet. Selv mener han det er kapasiteten som trengs å forbedres for å komme seg opp på det nivået han ønsker å være.

– Problemet hele veien har vært at jeg har litt for lite oksygenopptak. Det har gått bra i høst, men jeg er fortsatt ikke sterk nok.

De norske kombinertherrene tok de tre øverste plassene med Espen Andersen på topp foran Jan Schmid og Jørgen Graabak.

– Det er kult å få være med på et så sterkt norsk lag, sier Søtvik.

Artikkeltags