Kongen vant igjen

Her står Jon Tvedt på toppen av Dalsnibba som vinner av Geiranger halvmaraton.

Her står Jon Tvedt på toppen av Dalsnibba som vinner av Geiranger halvmaraton. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Men Jon Tvedt var ikke like sikker på seier i halvmaratonløpet i Geiranger.

DEL

I flere år har Jon Tvedt vært den norske motbakkekongen. Han var vunnet det meste som har vært å minne innen grenen, bortsett fra halvmaratonløpet i Geiranger. Årsaken er at løpet i turistmagneten går på asfalt og grus.

– For dem som er vant til å løpe på slike underlag er det sikkert ikke så ille, men jeg har løpt svært lite på veier tidligere. Derfor tåler ikke leggene mine den type belastning så godt. Heldigvis holdt beina, sier Tvedt, som forklarer at underlaget er årsaken til at han ikke har kunnet satse på løpet tidligere.

IKKE SIKKER: At han følte seg sterk nok til å stille på Sunnmøre i år, gjorde ham slett ikke sikker på seier. Han var klar over at flere av løperne på startstreken var regnet som vel så store favoritter som ham.

– Jeg fryktet at jeg ikke skulle vinne på forhånd, og var redd for leggsmerter. Jeg har forberedt meg i flere måneder til dette løpet ved å trene forsiktig på asfalt, men en skade like etter påske førte til at jeg har ikke fått trent slik jeg hadde tenkt, sier Tvedt

Artikkeltags