– Vi har spart vårt beste løp til finalen!

Kristoffer Brun og Are Strandli er klare for EM-finale i roing.

Kristoffer Brun og Are Strandli er klare for EM-finale i roing. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristoffer Brun er sterk i troen på at det blir norsk gull i ro-EM.

DEL

Sammen med makker Are Strandli knuste Brun konkurrentene i semifinaleheatet, og tok seg videre til finalen i lettvekt dobbeltsculler. Vinnertiden 06.26,12 var den klart beste tiden i de to semifinaleheatene.

– Vi hadde et godt løp i dag. Det var et hardt løp, men vi sitter igjen med en veldig god følelse. Vi føler vi har enda mer på lager, sier Kristoffer Brun til BA.

Én av båtene som ble distanserte i semifinalen, var den franske vinneren i Rio-OL. De ble bare nummer fire i heatet, og får derfor ikke kjempe i finalen søndag.

– Som en nyforelskelse

Dette er det første mesterskapet siden Rio-OL med Brun og Strandli i samme båt. Etter at de vant OL-bronsen ville Strandli ha et friår i 2017. Da måtte Brun ro for seg selv.

Men nå er Strandli tilbake for fullt igjen, og duoen skal nok en gang kjempe om gull i et mesterskap. Og de føler seg sterkere enn noen gang.

– Å få Are tilbake var som en nyforelskelse. Vi funker veldig godt sammen, og jeg føler vi har kommet styrket ut av forrige sesong, hvor jeg rodde singel og han jobbet som journalist, forteller Brun.

Duoen merker naturligvis at de har rodd to tøffe løp på tre dager, men har selvtilliten i orden før den store finalen.

– Vi har spart vårt beste løp til i morgen. Vi er supersugne på gullet, og vi er klare for å kjempe om det, forsikrer Brun.

– Alle kan vinne

– Hvem blir tøffeste motstander i finalen?

– Finaler blir alltid superjevne. Vi frykter den belgiske og italienske båten. Og den polske. Og den irske. Det er land som ofte tar medalje, sier fanabuen.

–  Det er vel hele finaleheatet det?

–  Alle utenom én båt. Jeg har ikke så stor tro på Ukraina, ler Brun, før han igjen understreker hvor tøff finalen blir.

– Alle vil vinne, og jeg tror det blir fryktelig jevnt. Vi må ha veldig godt løp for å kunne ta medalje.

Finalen i Glasgow går i søndag klokken 12.30 norsk tid.

Artikkeltags