OL-deltakeren har mange fans i Bergen

Lucie Mysliveckova var i Bergen en periode i 2015–16. Denne uken deltok hun i isdans sammen med sin makker Lukas Csolley i OL. (Foto: NTB scanpix/AP)

Lucie Mysliveckova var i Bergen en periode i 2015–16. Denne uken deltok hun i isdans sammen med sin makker Lukas Csolley i OL. (Foto: NTB scanpix/AP)

Artikkelen er over 2 år gammel

Lucie Mysliveckova (28) og Tiffany Zahorski (23) er nok ikke OL-utøverne du har hørt mest om. Begge har en fortid i Bergen.

DEL

Slovakiske Mysliveckova var heltidsansatt fra sommeren 2015 til våren 2016, som trener i Bergen Kunstløpklubb (BKK). 28-åringen kom til klubben like etter en operasjon, som gjorde at hun ikke kunne konkurrere. Derfor åpnet det seg en mulighet til å bli trener, og BKK slo til.

Russiske Zahorski var på flere besøk hos BKK våren 2013, og holder fortsatt kontakten med kunstløpmiljøet i Bergen. 23-åringen har i likhet med Mysliveckova satset for fullt mot OL i Pyeongchang, og har derfor ikke vært på besøk i Bergenshallen de siste årene.

– En av oss

Begge var i aksjon på kunstløpsbanen i Pyeongchang, og fikk plasseringer i kort- og fridansprogrammet.

– Da jeg så dem i OL, følte jeg selvsagt en viss stolthet. De er jo på en måte en av oss, sier Eva Utskot, som var leder i BKK frem til gårsdagens årsmøte i klubben.

Zahorski tok en 13.-plass sammen med sin makker Jonathan Guerreiro, mens Mysliveckova kom på 19.-plass sammen med sin makker Lukas Csolley.

Saken fortsetter under bildet

Tiffany Zahorski og hennes makker Jonathan Guerreiro tok en 13.-plass i isdans. (Foto: NTB scanpix/AP)

Tiffany Zahorski og hennes makker Jonathan Guerreiro tok en 13.-plass i isdans. (Foto: NTB scanpix/AP)

Det er selvsagt Mysliveckova som har satt størst spor igjen i klubben, siden hun var her lengst.

– Tiffany var her litt før min tid, men Lucie kjenner jeg godt. Hun var veldig godt likt i hele klubben vår, og jeg vet at utøverne var veldig glad i dansetimene hennes. Hun trente dem i ballett, i tillegg til isdans, forteller Utskot.

Flere av de beste kunstløperne i verden er svært unge, gjerne i tenårene. De to OL-deltakerne med en fortid i Bergen er eldre. Det tror Utskot er bra for våre lokale kunstløpere å se.

Håper på inspirasjon

– De blir helt sikkert inspirert av å se dem i OL, men alderen deres er også et poeng. Det viser at en kan oppnå store ting, selv om man ikke er i store mesterskap som veldig ung. De ser at det går an, slår Utskot fast.

Grunnen til at BKK hentet inn de to, er for å lære sine unge utøvere opp i isdans. Kunstløpstrenere er som regel mer tekniske, med fokus på hopp og piruetter. Isdanserne er kjent for å ha svært gode skøyteferdigheter. I tillegg er de gode på koreografi.

– På den måten hadde både Lucie og Tiffany mye å tilføre våre utøvere, forklarer Utskot.

Mysliveckova dro fra Bergen da hun fikk sjansen til å satse mot OL i Pyeongchang.

Artikkeltags