Angrer på valget han har tatt: – Det var en god idé....

Sjur Røthe tok en 8.-plass i et rulleskirenn på 60 kilometer i Sandnes. Onsdag venter et knallhardt løp også når 31-åringen skal stake 7,5 kilometer i motbakkeløpet Lysebotn Opp.

Sjur Røthe tok en 8.-plass i et rulleskirenn på 60 kilometer i Sandnes. Onsdag venter et knallhardt løp også når 31-åringen skal stake 7,5 kilometer i motbakkeløpet Lysebotn Opp. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjur Røthe (31) var med i teten helt til i mål, men etterpå angret han mest på det han skal i dag.

DEL

Vossingen endte til slutt på en 8.-plass i den 60 kilometer lange rulleski-konkurransen på den første dagen av Blinkfestivalen i Sandnes.

– Det var jevnt høy fart hele veien, og det ble en kjempefin treningsøkt for min del, forteller Røthe til NRK.

– Blir kult

Fredag fortsetter rulleskikonkurransen med den knallharde klatringen opp Lysebotn. Der har Røthe meldt seg på i gruppen som skal stake hele veien.

– Jeg fikk spørsmål om jeg ville være med på det etter et par dager der formen hadde vært veldig god i sommer. Da tenkte jeg at det var en god idé. Men akkurat nå sier både ryggen, nakken og armene at det ikke er det jeg trenger, ler vinneren på tremilen i VM sist sesong.

– Men vi får satse på at det blir kult likevel, legger Røthe, som også kunne valgt å skøyte opp løypen på 7,5 kilometer, til.

Britisk seier

Briten Andrew Musgrave lurte de norske løperne med Simen Hegstad Krüger i spissen da han vant 60 kilometer på klassisk rulleski i Sandnes.

Det ble en rent spurtoppgjør inne i Sandnes gater og der ble Musgrave for sterk og vant klart foran Krüger. Tredjeplassen gikk til Morten Eide Pedersen.

– Det var digg og sykt deilig å vinne, sa Musgrave til NRK.

Astrid Øyre Slind fikk tidlig overtaket blant kvinnene og var en klasse for seg. Thea Krokan Murud endte 1.16 minutter bak på andreplass.

Artikkeltags