– Røthe hører til i verdenstoppen

Sjur Røthe avsluttet en tung sesong med seier med NM-femmilen. Vossingen hadde da bevist nok til at han ble tatt ut på langrennslandslaget også kommende sesong. FOTO: NTB Scanpix

Sjur Røthe avsluttet en tung sesong med seier med NM-femmilen. Vossingen hadde da bevist nok til at han ble tatt ut på langrennslandslaget også kommende sesong. FOTO: NTB Scanpix

Artikkelen er over 2 år gammel

Landslagsledelsen var aldri i tvil om at Sjur Røthe (29) fortsatt skulle være med på laget.

DEL

Vossingen har hatt en sesong med flere nedturer enn oppturer i langrennssporet, men Røthe var med da Norges Skiforbund i går lanserte sine landslag for kommende sesong.

– Jeg har visst at jeg var med ganske lenge, så jeg har egentlig aldri bekymret meg for det. Selv om det ikke ble en optimal sesong for meg, sier han til BA.

Roses av landslagssjef

– Vi vet hva som bor i Sjur, selv om han har hatt en tøff sesong med sykdom. Nå har han jobbet tett med helseteamet vårt, og fått de rette medisinene. Sjur har vist på slutten av sesongen at han hører til i verdenseliten i langrenn, og han fortjener absolutt en plass på vårt allround-landslag, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Røthe startet sesongen med et mål om å gå femmilen i OL. Slik ble det ikke. Etter en tung sesongstart, der kroppen ikke spilte på lag, fikk han diagnostisert en revmatiske sykdom. OL-planen gikk i vasken.

Etter hard og tett jobbing med spesialister på revmatisme, fikk han likevel en god avslutning på sesongen. 29-åringen tok en 4.-plass på femmilen i Holmenkollen, og vant NM på den samme distansen.

Kroppen måtte fungere

– Det er ikke først og fremst resultatene i slutten av sesongen som har gitt meg troen på neste sesong. For meg var det viktigste å føle at kroppen fungerte slik den skal igjen. Den følelsen fikk jeg heldigvis, forteller vossingen.

Røthe måtte avfinne seg med å spille en birolle da landslagene i langrenn kommende sesong ble presentert. Fokuset var rettet mot Therese Johaug, som gjør comeback etter dopingdommen, og Petter Northugs comeback på sprintlandslaget.

– Petter hørte på meg

– Under NM sa jeg til Petter at han måtte komme seg tilbake på landslaget. Når han nå sto her i landslagsdrakten, har han tydeligvis hørt på meg, spøker Røthe.

Northug sa dette om sitt eget comeback på landslaget, etter flere sesonger med en privat satsing:

– Jeg ser på dette som en artig utfordring der jeg står nå. Jeg er inne på sprintlaget med typer jeg liker.

32-åringen fortalte at han bestemte seg for et landslagscomeback for en måned siden.

Artikkeltags