Gå til sidens hovedinnhold

Sjur Røthe diagnostisert med revmatisk sykdom

Artikkelen er over 3 år gammel

Sjur Røthe er diagnostisert med revmatisk sykdom, men kunne gå søndagens konkurranse uten smerter. 22.-plass er derimot ikke noe å rope hurra for.

Vossingen har hatt en trøblete start på sesongen med skadeproblemer både i rygg og hofte. Søndagens 15 kilometer fristil var i så måte en opptur.

– Kroppen fungerte bra i dag. Jeg var litt lettet over at det fungerte som det gjorde. Det hjelper litt på inntrykket, sier Røthe (29).

– Jeg kjente ingenting til skaden i dag. Jeg håper det holder seg sånn til i morgen, at jeg kan våkne og være like pigg.

Skadesituasjonen har vært frustrerende for Røthe. Tilstanden har variert fra dag til dag, men nå håper Røthe at ryggen og hoften skal bli stabilt bedre.

– Men det er vanskelig å si med sikkerhet, er han kjapp med å legge til.

Søndag kveld meldte NRK at skadeplagene skyldes revmatisk sykdom. Diagnosen Røthe har fått er spondyloartritt, som er en fellesbetegnelse for revmatiske sykdommer, blant annet Bekhterevs sykdom. 

– Fysisk aktivitet er nok den beste medisinen, men jeg må gå på en del medisiner for å holde kroppen i sjakk, sier Røthe til NRK.

Inn som nummer 22

Søndagens 15 kilometer fristil ble en nedtur for de norske herrene. Røthe ble fjerde beste nordmann på en 22.-plass, halvannet minutt bak Maurice Manificat.

Røthe oppsummerer sitt eget løp med «dårlig start og god avslutning».

– Det gikk litt for sakte i hele løpet. Jeg tapte for mye i starten og kom aldri skikkelig inn i løpet. Det er for dårlig. Men avslutningen var bra, og det pleier å være et formtegn for min del. Jeg håper det fungerer slik også denne sesongen, sier Røthe, som synes det alt i alt var et steg i riktig retning.

– Jeg håper og tror jeg skal gå fortere på ski og komme høyere på resultatlisten i løpet av vinteren. Jeg tar det litt steg for steg nå, sier vossingen.

Norsk nedtur

Simen Hegstad Krüger (24) var det norske lyspunktet. Han gikk inn til 4.-plass, samme som på duatlon forrige helg.

– Litt surt at det ble en ny 4.-plass. Jeg får ta med det positive. Jeg tror at jeg disponerte kreftene bra i høyden. Avslutningen var grei, men de andre hadde litt mer saft i beina, sa Krüger til TV 2.

Seieren gikk ikke overraskende til den franske skøyteeksperten Maurice Manificat. Han fikk selskap på pallen av den russiske superduoen Sergej Ustjugov og Alexander Bolsjunov.