Sjur Røthe spurtet inn til NM-sølv

Sjur Røthe viste styrke på 30-kilometeren med skibytte i NM.

Sjur Røthe viste styrke på 30-kilometeren med skibytte i NM. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vossingen var nest best i spurten på fire personer.

DEL

Emil Iversen gikk inn til sitt annet NM-gull på tre dager da han spurtet til seier på 30-kilometeren med skibytte lørdag.

Iversen rykket ifra på starten av oppløpet og sikret gull nummer to i kraftig vind på Meråker. Sjur Røthe tok sølvet, mens Martin Johnsrud Sundby knep bronsen like foran Simen Hegstad Krüger.

Med det leverte trioen en solid konkurranse før uttaket til ski-VM i Seefeld skal gjøres.

Nummer to før skøytedelen

På klassiskdelen ble det raskt en stor tetgruppe på omtrent 30 mann, deriblant alle de store kanonene. De følte på hverandre, og ingen prøvde å rykke ifra. Inn mot skibytte på 15 kilometer satte flere av de VM-aktuelle opp tempoet og sørget for strekk i feltet.

Krüger gikk først ut på skøytedelen, like foran Røthe. Noen små sekunder bak fulgte en sykdomsplaget Sundby, Didrik Tønseth, Iversen og Johannes Høsflot Klæbo.

I et rolig tempo var det imidlertid en annen hendelse som skulle komme i fokus. I et samlet felt ble Tønseth forbanna og slo med staven mot Magne Haga. Staven til Haga brakk, og han gikk i flere minutter uten å få en ny.

Etter drøye 20 kilometer ble det for første gang tempoøkning på gruppa i front da Chris André Jespersen overrasket og rykket feltet. Iversen tettet luka etter kort tid og sørget for at 24-mannsgruppa var samlet igjen.

Fire mann i spurten

Mot slutten gikk Iversen, Sundby, Røthe og Krüger ifra resten av feltet. På oppløpet var hjemmefavoritten Iversen sterkest og parkerte motstanderne.

Krüger ble nummer fire, mens Jan Thomas Jenssen ble nummer fem.

Finn-Hågen Krogh vant NM-sprinten fredag, men så ut til å falle av rundt halvveis løp. Altaværingen kjempet for å henge på halen av tetgruppa.

Artikkeltags