– Det har vært noen spennende dager

Sjur Røthe skal gå tremilen med skibytte under VM i Lahti lørdag 25. februar. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Sjur Røthe skal gå tremilen med skibytte under VM i Lahti lørdag 25. februar. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Artikkelen er over 3 år gammel

Sjur Røthe skal gå tremilen i ski-VM.

DEL

Vossingen blir sammen med Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Finn Hågen Krogh det norske skiathlonlaget under ski-VM i Lahti lørdag 25. februar.

Selv etter gode prestasjoner i verdenscupen og i NM den siste tiden var ikke 28-åringen sikker på at landslagssjef Vidar Løfshus skulle lese opp hans navn.

– Nei, vi visste at to plasser sto mellom Krogh, Niklas Dyrhaug og meg. Så ingenting var gitt før uttaket kom, forteller Røthe til BA.

Har gullplanen klar

Han har fortsatt også et mål om å bli tatt ut til femmilen under mesterskapet i Finland.

– Hvis jeg gjør det bra på den første sjansen øker det sjansen for å bli med både på femmilen og på stafettlaget. Selv om det siste blir tøft, men jeg hadde ikke hatt en sjanse på stafetten i det hele tatt om jeg bare gikk femmilen, mener Røthe, som er offensiv før VM:

– Målet er medalje på alle distansene jeg får gå.

– Og du har en plan for å slå Martin Johnsrud Sundby?

– Ja, men den tar vi ikke før løpet. Martin var enda mer suveren sist sesong, så det finnes muligheter, svarer vossingen hemmelighetsfullt.

Skuffet Dyrhaug

En som ikke var fornøyd med uttaket var Niklas Dyrhaug.

– Jeg er ufattelig skuffet. Jeg føler absolutt at jeg burde vært en av de fire som skal gå tremila etter det jeg har gjort den siste tiden. Jeg fikk signal etter Tour de Ski om at tremila i Falun og NM var veldig viktig. Det er de to eneste 30 kilometer fellesstartene vi har i år.

– Jeg ble nummer fem i Falun og tok NM-sølv på duatlon som betydde mye for veldig mange i Norge. Alle de beste stilte til start. For meg føles det sykt urettferdig å sitte her og være reserve. Det var en tung dag i går da jeg fikk vite det, sier Dyrhaug til TV 2.

– Hvis det blir sykdom gjør vi forandringer, og det samme gjelder ved formsvikt. I utgangspunktet står Niklas Dyrhaug og Simen Hegstad Krüger på reservelisten, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Det er gutta vi anser har størst muligheter til å ta medalje. Vi har to som er nesten like gode i Niklas og Simen, som naturlig nok er skuffet, sier Løfshus til NTB.

Artikkeltags