Gå til sidens hovedinnhold

Røthe har sett seg ut to VM-distanser

Sjur Røthe gikk inn til 4.-plass i NM, og ble tatt ut til VM

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg tror jeg har gode muligheter, sier Sjur Røthe.

Lørdag ettermiddag offentliggjorde Norges Skiforbund hvilke løpere som skal representere Norge i Lahti-VM som starter om to og en halv uke. Blant de tolv herrene var navnet til vossingen Sjur Røthe, som selv følte seg trygg på å bli tatt ut.

Allerede før sesongstart uttalte Røthe at femmilen i VM var denne sesongens store mål. Etter VM-uttaket sier han til BA at han har lyst til å gå både 30 kilometer skiathlon og femmilen fri teknikk i VM.

– Gode muligheter

– Jeg har veldig lyst til å gå begge to, men det er ikke sikkert jeg får gå begge, sier Røthe.

– Av de to distansene har jeg ikke helt klart å skille hvilken jeg har mest lyst til å gå og hvor jeg har mest sjanse. Jeg kan tenke meg å gå begge to. Jeg tror jeg har gode muligheter, sier vossingen.

Røthe sier at han har truffet bra med formen, føler seg pigg og har mye overskudd. De to siste rennene har han vært helt fremme og holdt farten oppe, og både i forrige helgs verdenscuprenn og i lørdagens NM-skiathlon endte han på 4.-plass. I VM håper han på en billigere reise og VM-medalje.

– I VM vil jeg anta at andre går med høy fart, og at jeg bare kan bli med i stedet for å være den som gjør grovjobben. Da har jeg mulighet til å hente meg inn underveis til avslutningen, og slipper å gå så fort underveis som nå, håper Røthe.

28-åringen forteller at han også har lyst til å gå stafetten for Norge, men minner om at det er hard kamp om plassene.

Pigg i skiathlon

Røthe var veldig pigg underveis på lørdagens NM-skiathlon, og dro lenge på trioen Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug. Men da Sundby noen kilometer før mål satte inn et rykk, klarte ikke de andre å holde følge. Røa-løperen tok til slutt et suverent NM-gull. Dyrhaug tok sølvet, mens Tønseth sikret seg bronse. Røthe endte på 4.-plass etter å ha blitt nedkjempet i spurten.

– Avslutningen var litt kjedelig. Som sist helg brukte jeg mye krefter underveis, og hadde ikke mye krefter igjen på slutten. Det var kjedelig at det ikke ble medalje, men samtidig følte jeg meg pigg, sier Røthe, som satt igjen med en god følelse etter rennet.

Søndag skal Røthe gå NM-stafett for Voss IL sammen med Vebjørn Turtveit og junioren Erling Fagerbakke Fosse. Sistnevnte kom inn på laget på grunn av sykdom hos Thomas Fenne.

Ifølge Røthe har de ikke noe klart mål resultatmessig.

– Det er vanskelig å sette en klar målsetting når vi ikke helt vet hvor vi står og starter langt bak, sier Røthe.

Kommentarer til denne saken