Realiserte medaljedrømmen for Voss

Sjur Røthe (til venstre) og Vebjørn Turtveit tok bronse for Voss under sprint lag i NM på Lygna i torsdag.

Sjur Røthe (til venstre) og Vebjørn Turtveit tok bronse for Voss under sprint lag i NM på Lygna i torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjur Røthe og Vebjørn Turtveit har lenge jaktet en stafettmedalje for Voss. Torsdag lyktes det endelig.

DEL

NM-lagsprinten på Lygna endte med bronsemedalje til vossingene, som helt inn i avslutningen også var en del av gullkampen. Varden Meråkers Emil Iversen og Byåsens Fredrik Riseth ble samtidig for sterke i kampen om de to gjeveste medaljene. Røthe og Turtveit var uansett strålende fornøyde.

– Dette var stas! Jeg må si det er kult å ta medalje for hjembygden. Vi har drømt om dette noen år nå. Endelig ble det bronse, smiler Røthe til BA.

Verdensmesteren på fellesstarten med skibytte fra Seefeld håper NM-medaljen inspirerer den kommende generasjonen langrennsløpere på Voss.

– Vi er stolte over å være fra og representere Voss begge to. Det er moro å vise de yngre hjemme at det ikke er så altfor lenge før det er plass til mange av de unge på et fullt stafettlag som skal kjempe for Voss, smiler Røthe.

24 år gamle Turtveit har bak seg en meget god sesong, og beviste at formen på ingen måte har sluppet taket selv om vinteren er på hell. Røthe er imponert over det klubbkameraten har fått til de siste månedene.

– Han har hatt en kjempesesong, vi kan vel si at han kroner den med en bronsemedalje her, sier landslagsprofilen.

Fredag fortsetter andre del av NM med 10 kilometer fri teknikk på Lygna. Lørdag er det femmil. Røthe skal gå begge distanser.

Artikkeltags