Sjur Røthe med sjokkseier på Lillehammer

Sjur Røthe vant 15 kilometer fri teknikk i verdenscupen på Lillehammer

Sjur Røthe vant 15 kilometer fri teknikk i verdenscupen på Lillehammer Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sjur Røthe gikk en kanonsterk 15 kilometer og vant foran Didrik Tønseth i verdenscupen på Lillehammer lørdag.

DEL

30-åringen fra Voss gikk et jevnt sterkt løp og overtok ledelsen fra lagkamerat Tønseth fra omtrent halvgått løp. Mot slutten maktet Røthe å holde tempoet oppe, mens det ble klart at flere og flere sterke løpere med senere startnummer falt fra.

– Helt utrolig deilig. Og jeg lykkes bra, treffer bra med åpningsfarten og har gode ski. Det var en stor dag, sier vossingen, som er fornøyd med løpet og kjempegode ski, sier Røthe til NRK etter triumfen.

Vossingen fikk OL-drømmen forrige vinter ødelagt av store sykdoms- og skadeplager. På tampen av sesongen viste han hva han er god for med to NM-gull. Denne sesongen har startet med seier på Beitostølen i 15 kilometer fristil, før han lørdag satte hele verdenseliten på plass.

– Jeg er litt rørt i dag. Jeg må prøve å skjerpe meg på pallen, og ikke grine for mye, men det må være lov å grine på en dag som dette, sier Røthe.

– Ingen jeg unner seieren mer

Seieren var Røthes annen i verdenscupkarrieren. Den første tok han på femmila i Holmenkollen i 2015.

– Jeg jobber like hardt som de andre i løypen her, og legger mye i det. Det er kjekt å få noe igjen, sier vossingen.

Også Tønseth viste knallform i fristil. Trønderen satte fart fra start og var ikke mer enn seks sekunder bak Røthe i mål. Treer ble russeren Denis Spitsov.

– Det er ingen andre jeg unner denne seieren mer enn Sjur. Så mye motgang så han har hatt. Utrolig! sier Tønseth til rikskringkasteren.

– En jeg tar med i krigen

Landslagstrenere Eirik Myhr Nossum, kastet seg på hyllesten av sliteren fra Voss.

– Jeg sier vanligvis ikke noe om at en seier er mer fortjent enn en annen, men denne var ekstremt fortjent. Han har hatt det tøft og slitt med sykdommen. Livsverket han hadde bygd opp. ble revet bort. Så kommer han tilbake, sier Nossum til NRK, og legger til:

– Han er en jeg tar med meg i krigen. En enorm lagspiller.

Artikkeltags