Live bridge

Tor-Ove Reistad har ansvar for livesendingene fra storturneringen i bridge denne helgen. Flere tusen er ventet å følge finaleoverføringen søndag kveld.

Tor-Ove Reistad har ansvar for livesendingene fra storturneringen i bridge denne helgen. Flere tusen er ventet å følge finaleoverføringen søndag kveld. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Med webkamera og datamaskin sørger Tor-Ove Reistad for at bridgeentusiaster verden over kan følge Bergen storturnering live fra Flesland.

DEL

I konferanselokalene råder konsentrert stillhet. 240 bridgespillere fra inn- og utland er samlet. Noen for å sloss om dyrebare mesterskapspoeng, andre for å ha det gøy.

–70 prosent her er tilreisende, sier arrangør, Kristine Breivik, i Bergen akademiske bridge klubb.

– Dette er en stor happening i bridgemiljøet. Det er intens stemning nå mens spillet pågår, men etterpå slår man seg løs i pianobaren. Bridge er et veldig sosialt spill og her treffer man mange gamle kjente, sier Breivik.

I eliteklassen er det 104 stykker på meldt i helgen. Blant disse er det alt både landslagsspillere, europa-, OL- og verdensmestere. Det høye nivået gjør at turneringen følges av bridgeentusiaster fra hele verden.

–Akkurat nå er det 750 stykker som følger oss. Det er veldig høyt på en lørdag formiddag, forteller Tor-Ove Reistad.

Han har ansvaret for liveoverføring på nett av de viktigste partiene.

– For øyeblikket konkurrerer vi med en turnering i England, men det er flere som følger med på oss, sier Reistad.

Hans oppgave er å registrere alle utspill og stikk slik at nettpublikummet kan følge med.

– Folk fra hele verden logger seg på og følger med. Vi legger også ut bilder av hovedpartiene vi følger, sier Reistad.

Under finalen søndag kveld venter man at flere tusen vil følge med fra cyberspace.

– Poker puster oss i nakken, men fremdeles regnes bridge som verdens mest spilte kortspill. Jeg mener å huske at det er noe sånn som 3 millioner spillere verden over, sier Breivik.

Artikkeltags