Gå til sidens hovedinnhold

Løftet 300 kilo på toppen av Ulriken

Artikkelen er over 6 år gammel

Even Liland vant med et løft på 300 kilo da det ble arrangert en markløftkonkurranse på toppen av Ulriken lørdag.

Lørdag arrangerte Bjørgvin Styrkeløftklubb noe så uvanlig som en markløftkonkurranse på toppen av Ulriken. Der fikk både markløft-entusiaster og passerende turgåere og turister se mange av Bergens sterkeste personer i aksjon. Herreklassen ble vunnet av Odin-løfteren Even Liland, som ikke ga seg før han hadde løftet 300 kilo.

– Uhøytidelig show

– Dette var ikke noe jeg hadde trent mot lenge, men er mer et uhøytidelig show. Men det er en del prestisje også, smiler den råsterke 24-åringen etter seieren.

For hverken Liland eller de andre utøverne var konkurranse i seg selv et stort mål. Formålet med lørdagens konkurranse var heller å vise fram sporten de driver med.

– Jeg synes det var kult å være med å skape oppmerksomhet rundt sporten på denne måten. Dette er en måte å få markløft ut til folket, og vise at det er bra trening for hvem som helst, sier Liland, som om en måneds tid skal forsøke å kvalifisere seg til neste års senior-EM. Da må han til sammen løfte 795 kilo i øvelsene knebøy, markløft og benkpress.

– Muligheten for å klare det er ganske bra, mener 24-åringen.

Andreplassen på lørdag gikk til Alexander Kirketeig (Odin SK), mens Per Hordnes (Bryggen SK) endte på 3. plass i herreklassen.

Fredriksen til topps

Dameklassen ble vunnet av Aleksandra Fredriksen, som representerer Bergen SK. Hun løftet 165 kilo.

– Det var moro å være med på et uoffisielt stevne og promotere styrkeløft. Det ble noe annet enn å løfte inne i klubbene som vi gjør nesten hver dag ellers. Og for de som ikke driver med styrkeløft var det kanskje mer interessant å se på, sier hun.

Kine Blummenfelt (Odin SK) endte på 2. plass i dameklassen, mens Mariann Liland (Odin SK) og Monica S. Rasmussen (Bryggen SK) delte 3. plassen.

Kommentarer til denne saken