De ofrer alt for klubbene sine

Aage Iversen har stått på som en ildsjel – først i Øygard, så i Sotra Sportsklubb – i over 30 år.

Aage Iversen har stått på som en ildsjel – først i Øygard, så i Sotra Sportsklubb – i over 30 år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Uten frivillige hadde ikke lokalfotballen fungert. Nå skal disse hedres.

DEL

Når BA i samarbeid med Scandic City Bergen og Hordalandsfotball arrangerer lokalfotballgalla lørdag 3. november, er det ikke bare de på banen og på benken som skal hylles.

– Vi skal kåre «Årets frivillige», og det renner over av gode kandidater. Juryen har plukket ut tre nominerte til denne prisen. Både denne trioen og flere andre hadde vært verdige vinnere, sier juryleder Odd Løvset.

– Drivende dyktig

Den første nominerte er et velkjent navn for de fleste i lokalfotballen her i Bergen. Perry Fedje har vært svært sentral i Minde IL de siste årene, men har også hatt flere andre oppgaver i lokalfotballen.

– Perry har alltid hatt en hånd på det sportslige i Minde, og er jo en drivende dyktig fagmann. Han har vært instruktør for både trenere og ledere i barneidretten for kretsen. Han er en positiv bidragsyter i klubben, og vi er blitt en gjeng med tidligere spillere som støtter opp om klubben. Det er veldig bra, og det er jo veldig viktig for klubben at vi har en som Perry med oss, sier Roy Skjelvik, som har vært styreleder og ikke minst lagleder på Mindes A-lag i over 20 år.

– Det er jo ildsjelene som er klubbens hjerte. Både i med- og motgang, slår Skjelvik fast.

Legenden i Sotra

I Sotra har Aage Iversen vært en nøkkelperson i flere tiår. Først i Øygard, og siden i Sotra Sportsklubb. Denne sesongen blir hans siste i tjeneste for klubben. Han plages av urinsyregikt, så mye at han må gi seg.

– Aage er vel prototypen på det som er en god gammeldags ildsjel. Han har betydd mye for klubben, og den har forhåpentligvis betydd mye for ham gjennom over 30 år. Han er en fin type, som er med og støtter både A-laget, damelaget og aldersbestemte lag på borteturer og turneringer. Aage omtaler seg som en legende i klubben, og det er han, sier Sotra-trener Tommy Knarvik.

– Jeg tror det er mange klubber som har en Aage, og de er viktige. Rundt A-laget ser jeg at han bidrar til det sosiale på en annen måte enn oss trenere. Han sprer glede, og alle som snakker om oss nevner jo Aage, legger Knarvik til.

Lenger sør i fylket, nærmere bestemt i 4. divisjonsklubben Trott, er Terje Moe en levende legende.

Tok busslappen

– Terje ble oppmann på A-laget mens han ennå var spiller, og har vært spesielt tett knyttet til A- og juniorlaget vårt. Han tok jo busslappen for å kunne kjøre lagene rundt på kampene, ler tidligere lagkamerat og styremedlem i Trott, Rune Eide.

– Han har vært en kontinuitetsbærer i klubben i over 20 år, og i likhet med oss andre gamle spillere, gjør Terje det fordi han har lyst. Og så er det jo en slags takk til de som var ildsjeler da vi spilte der, slår Eide fast.

I tillegg til Årets frivillige skal det deles ut en hederspris på lokafotballgallaen. Den kategorien har ingen nominerte, og en person vil bli hedret for sitt lange og trofaste engasjement for lokalfotballen og klubben sin.

Artikkeltags