Skal løpe mot Ingebrigtsen-brødrene: – Bare stå klar med hjertestarter!

Sondre Øvre Helland vant Åsaneløpet suverent.

Sondre Øvre Helland vant Åsaneløpet suverent. Foto:

Etter seieren i Åsaneløpet varslet Sondre Øvre Helland (23) at han stiller til start på 5000- og 10.000-meter under sommerens NM i friidrett.

DEL

– Jeg har vært med på NM i gateløp og maraton-NM, men jeg har aldri deltatt i et friidretts-NM før, sier Sondre Øvre Helland.

Når NM i friidrett går av stabelen på Hamar i august skal Viking TIF-løperen stille til start på 5000 og 10.000 meter. På førstnevnte distanse er det påmeldt noen steingale brødre fra Sandnes ...

– Jeg stiller i NM fordi jeg vil teste meg mot de aller beste løperne vi har i Norge, og det er vel ikke så mange som er bedre enn Ingebrigtsen-brødrene. Det ser jeg veldig frem til. Det blir sykt gøy, gliser Helland.

Hårete NM-mål

Henrik Ingebrigtsen (28) er regjerende norgesmester på 5000 meter. Minstebror Jakob (18) er regjerende europamester.

– Målet er å henge på dem. De kommer nok til å løpe ned på 13-tallet. Det skal jeg også prøve på, og så får noen andre heller stå klar med hjertestarter, flirer Helland.

Henrik og Jakob har henholdsvis 13.16 og 13.17 som personlig beste på 5000-meter.

På 10.000-meter er målet å løpe på under en halvtime. Til sammenligning var vinnertiden på 10.000 meter under fjorårets NM 29.34,99.

– Jeg mener det er mulig å klare. Det er lettere å løpe fort på bane, siden det er flatt, mener Helland.

Revansjerte BCM-tapet

Det store målet til Helland denne våren var å vinne Bergen City Marathon, som klubbens hans, TIF Viking, arrangerer. Men 2017-vinneren måtte se seg slått med over fem minutter av Thomas Asgautsen fra Stavanger.

Søndag fikk løpsmaskinen et lite plaster på såret da han vant halvmaratonen under Åsaneløpet.

– Det var blytungt å bli nummer tre i Bergen City Marathon. Jeg trengte noen dager på å komme over det. Derfor er det godt å vinne igjen her i Åsane. Det er en tøff løype, som det er gøy å være best i, sier Helland, som unnagjorde 21 kilometer på 1.11,48.

Han vant Åsaneløpet også i 2016 og 2017, men måtte bryte i 2018 på grunn av sykdom.

– Nå har jeg tatt tilbake den ene tronen her i Bergen. Så får jeg løpe enda fortere, og ta tilbake tronen i Bergen City Marathon til neste år!

Bak Helland fulgte Anders Kjærevik, som representerer Slappfiskene. Han var over syv minutter bak i mål. Danske Kasper Slettebakken (Radøy LK) ble nummer tre, ti minutter bak Helland.

Sara Rebekka Færø Linde fra Varegg vant dameklassen med tiden 1.23,57. Margunn Røsdal fra Sædalen var 2.47 bak på sølvplass. Målfrid Valdersnes ble nummer tre.

 

Artikkeltags