Gå til sidens hovedinnhold

I mars var hun sengeliggende med hjernerystelse. Lørdag vant Eli Anne Dvergsdal halvmaraton i Bergen for fjerde gang.

Artikkelen er over 2 år gammel

Eli Anne Dvergsdal satte både løyperekord og personlig rekord på halvmaraton i Bergen City Marathon.

Eli Anne Dvergsdal vant halvmaraton for fjerde gang – på fire starter. Tiden 1.17,42 var både løyperekord og personlig rekord.

– Det er utrolig deilig!

– Jeg hadde en god følelse i kroppen. Jeg sprang et bra løp forrige helg, så jeg visste at hvis dagsformen er bra, og jeg ikke trøbler med magen eller snubler i en stafettløper, så skal det gå greit. Jeg holdt på å tryne i en stafettløper, da, men jeg klarte å hoppe forbi, ler 26-åringen.

Hilde Fenne, som nylig la opp som skiskytter, ble nummer to på halvmaraton. Hun var fem minutter bak Dvergsdal i mål.

Dramatisk oppkjøring

Dvergsdal var involvert i en bilulykke i starten av mars. Hun ble innlagt på Haukeland og sengeliggende i ni dager med kraftig hjernerystelse.

– Det var ganske ille. Veldig ekkelt, men jeg er glad beina er hele.

Fra midten av mars kunne hun begynne å løpe forsiktig igjen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

– Når man er borti slike ting, kjenner man at det å løpe den og den farten ikke er det viktigste i verden. Bare det å kunne springe er så sykt deilig, så jeg tror jeg senket presset, forteller hun.

En god treningsperiode tidligere i vinter gjorde at Dvergsdal kom raskt tilbake i form.

Begynte løpekarrieren på BCM

Dvergsdal begynte faktisk løpekarrieren på Bergen City Marathon i 2014. Hun var fotballspiller i Sandviken, men en seriekamp ble avlyst og Dvergsdal ble derfor med på maraton i stedet. Der gikk hun helt til topps.

Siden den gang har hun lagt fotballskoene på hyllen, mens hun har hatt mer og mer suksess med løpingen. Neste helg skal hun løpe Holmenkollstafetten, og i sommer er EM i fjelløp et stort mål.

Lege vant helmaraton

Helmaraton ble vunnet av Margunn Bye Tøsdal med tiden 3.03,16.

– Superkjekt, altså! Dette har vært et mål for denne sesongen. Det har blitt mange sure timer med barnevognen i regn og sludd, ler Tøsdal, som til daglig arbeider som lege på Haukeland.

Tøsdal vant Bergen City Marathon også for fem år siden. Hun fødte sitt siste tredje barn i september, men har klart å finne tid til å trene.

– Dette er absolutt hovedinteressen. Vi gjør det med stor glede!

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Albon vant igjen

I herreklassen vant Jonathan Albon helmaraton. Tiden 2.30,30 var et stykke bak hans egen løyperekord på 2.26,20.

– Dette føles veldig bra. Det er det første løpet for sesongen, så det er litt oppvarming, men det er alltid veldig fint å løpe her, sier Albon til BA.

– Du så ikke så sliten ut i mål?

– Det var ikke så slitsomt i hjerte og i pusten, men det var slitsomt for kroppen å løpe maraton på asfalt. Jeg har gått mye på ski i vinter og løpt lite i så høy fart.

Albon fikk kjørt seg på førsterunden i konkurranse med Erlend Nymark Jensen og Sondre Øvre-Helland, men begge konkurrentene fikk det tungt på andrerunden.

Halvmaraton for herrer ble vunnet av Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL med 1.09,08.

Kommentarer til denne saken