Maren (15) har et luksusproblem

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Maren Mjelde (15) vil ikke tenke på at hun en gang må velge mellom fotball og håndball. - Jeg håper jeg slipper å velge, sier hun.

DEL

Når det kommer til idrett er Maren delt på midten. Om vinteren er det fullt kjør med håndball-laget i Bjørnar, og om sommeren er det minst like fullt kjør med fotball for Arna-Bjørnar.

I tillegg til innsats for klubblagene, gir Maren også alt på by-lag, kretslag og landslag.

– Før kunne jeg gå rett fra håndballtrening til fotballtrening, Da følte jeg at jeg måtte stille på hver eneste trening. Nå sier pappa stopp hvis det blir for mye, forteller multitalentet til BA.

FOTBALL - AKKURAT NÅ

Selv om hun er en av de yngste på Jenter 17-landslaget i fotball, er hun allerede blitt utnevnt til kaptein på laget. Tidligere denne måneden ledet hun mannskapet sitt til sølv i åpent nordisk mesterskap.

– Det kom litt overraskende på meg at jeg skulle bli kaptein, men det betyr nok at treneren har veldig stor tillit til meg. Jeg er jo blant de yngste på laget, poengterer Maren.

Også på klubblaget Arna-Bjørnar har hun tilkjempet seg en sentral rolle. Som midtstopper er hun fast innslag på 1. divisjonslaget.

– Med et klubblag som går for opprykk til eliteserien, og spill for landslaget, er opplegget mer seriøst rundt fotballen enn håndballen akkurat nå.

På Bjørnars J 16-lag koser Maren seg sammen med venninnene på samme alder. I Arna-Bjørnar er hun seniorspiller sammen med de voksne jentene.

– Men jeg klarer ikke å gi slipp på håndballen. Det er så utrolig gøy. Derfor tenker jeg minst mulig på avgjørelsen, og håper jeg slipper å velge, sier hun.

Maren innrømmer at fotball for øyeblikket er viktigst. Fortsetter hun utviklingen med ballen i beina, så tror hun valget kan bli enklere å ta senere.

– Akkurat nå er jeg kommet lengst innen fotball. Det er der jeg har fått være med på mest. Men det kommer til å bli vanskelig. Jeg får se hvor jeg står og hva som er gøyest om noen år, sier multitalentet som satser dobbelt.

Til høsten skal espelandsjenten starte på Bjørnars håndballgymnas. Det gjør at hun kan trene håndball på dagen, og fotball på kvelden. De fleste konkurrentene hennes har valgt idrett og satser alt på ett kort.

– Det gjør ikke jeg. Jeg er litt overalt, sier hun.

Artikkeltags