Maren Mjelde blir proff i Tyskland

 Maren Mjelde er ferdig i Arna-Bjørnar. Nå blir hun Tyskland-proff.

Maren Mjelde er ferdig i Arna-Bjørnar. Nå blir hun Tyskland-proff. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Landslagskapteinen signerer for tysk storlag.

DEL

Torsdag ble Maren Mjelde klar for den den tyske klubben Turbine Potsdam. Dermed mister Arna-Bjørnar sin beste spiller gjennom flere sesonger.

– Det var en unik mulighet for meg, og den måtte jeg ta, sier Mjelde til BA.

Hun var på besøk i den tyske klubben forrige helg, og var imponert over forholdene som møtte henne.

– Profesjonaliteten oste gjennom alt som ble gjort, og nivået på treningene var høyt. Jeg vet at jeg må heve mitt eget spill for å hevde meg der, forteller landslagskapteinen, som skriver under en kontrakt på halvannet år med tyskerne.

BLIR IKKE RIK

Nå blir 23-åringen fotballspiller på heltid, og det er det ikke mange som får oppleve.

– Det er ikke slik at jeg blir veldig rik av dette, men det blir jobben min. Jeg gleder meg til å finne ut hvordan det livet blir, forteller hun.

Hennes nye klubb er en av de tradisjonsrike tyske klubbene, og ligger for øyeblikket på 2. plass i tysk Bundesliga. Turbine Potsdam kom også til sluttspillet i Mesterligaen denne sesongen. Klubben var tysk mester forrige sesong.

23-åringen hadde ikke kontrakt etter nyttår, og går dermed vederlagsfritt til tysk fotball.

TRIST Å REISE

– Vi har visst at den tyske klubben har fulgt henne lenge, og Maren kunne velge og vrake i klubber. Jeg hadde selvsagt ønsket å ha henne her, men jeg skjønner veldig godt at hun vil prøve dette, sier Arna-Bjørnars trener, Morten Kalvenes til BA.

– Jeg syns ikke det er noe lett å forlate Arna-Bjørnar. Det er klubben min. Samtidig var dette en for god sjanse til å la den gå fra meg, sier Mjelde.

PS! Turbine Potsdam har flere utenlandske spillere, og samtidig som Mjelde ble klar for klubben signerte også Stabæk-søstrene Ada og Andrine Hegerberg for klubben.

Artikkeltags