Forsvarte EM-tittelen!

Alexander Jacobsen lyktes i Latvia.

Alexander Jacobsen lyktes i Latvia. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sotrastrilen Alexander Jacobsen (28) knuste den russiske motstanderen i MMA-buret i lettvekt (-70 kg).

DEL

Den tidligere kickbokseren og bokseren Alexander Jacobsen gikk EM-tittelkamp lørdag kveld. Der møtte han russiske Dmitry Shestakov (24).

Det ble grei skuring for strilen!

– Han var helt vill

For 28-åringen, som satser for fullt i kampsporten MMA, tok ut Shestakov allerede i 1. runde, med en såkalt «submission»: Motstanderen gir etter, som oftest når han er i et tak han ikke kommer ut av, og smertene blir for store.

– Han kom jævlig hardt ut, og traff meg med et hardt spark. Han er tøff og sterk, og kom for å fighte. Skikkelig krutt, rett og slett. Det var og frem og tilbake før jeg fikk ham ned, forklarer Jacobsen til BA, på telefon fra Latvia.

Kampen var hovedattraksjonen foran 2000 tilskuere i Øst-Europa.

– Til slutt fikk jeg tak rundt ham, og jeg knakk han ned. Da kjørte jeg over han. Han gikk for fotlås og noen «choker», og var helt vill. Han sparket som gal, men nå er jobben gjort, jubler 28-åringen.

For nå venter kontrakt med Europas største promotørselskap Cage Warriors Fighting Championship. Utøverne ser på det som et mellomsteg inn mot det ultimate proffmålet: Ultimate Fighting Championship (UFC).

– Nå skal jeg snakke med manageren min, men det skal være i spikret med denne seieren!

Ikke som superstjernen ...

Når neste kamp kommer, er derfor usikkert. Men Jacobsen kan være nødt til å smøre seg med tålmodighet. For det kan gå helt mot våren 2017 før han er i ringen som Cage Warriors-utøver.

Han har uttalt til BA at han håper å være en del av UFC innen han er 30 år. Derfor må han bruke 2017 svært kort. I UFC er kjemper som Conor McGregor (28), som skapte vill oppstandelse med en utrolig pressekonferanse før kampen hans mot Eddie Alvarez denne helgen.

Først kom han for sent, før han stjal beltet til motstanderen. Deretter yppet han til basketak, og ba Alvarez «suge de store, irske ballene» hans. I MMA er imaget viktig. Samtidig må man være en underholder i buret. Det tror Jacobsen at han er.

– Jeg tror jeg er godt likt, jeg var jo hovedkampen her i kveld. Men jeg er ikke som Conor. Man skal vise motstanderen respekt, synes jeg. Det viktigste er å levere en kamp som publikum liker. Conor blir litt for frekk i kjeften for meg.

Artikkeltags