Du trodde det var over? Ny løpsfest i sentrum i helgen!

Bjørn Tore Kronen Taranger under den siste Løpskarusellen i år. Nå er han klar for NM i ultraløp.

Bjørn Tore Kronen Taranger under den siste Løpskarusellen i år. Nå er han klar for NM i ultraløp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Norgesmesterskapene i ultraløp og sprintorientering avholdes samtidig midt i Bergen sentrum.

DEL

Haus-galningen Bjørn Tore Taranger (36) er favoritt på hjemmebane lørdag under NM i ultraløp. Og det er ikke småtterier: 100 kilometer skal løpes. BA minner leseren på at et maraton, den virkelige løpsprøvelsen for de ivrigste mosjonistene, er på «stusslige» 42 kilometer.

Taranger og de andre deltakerne skal løpe en noe spesiell løype i år. BFG Bergen er arrangør, og kommer til å beslaglegge Lille Lungegårdsvannet i noen timer lørdag morgen og formiddag. For det skal løpes rundt og rundt vannet 100 ganger. Omkretsen er egentlig 600 meter, men man har målt opp en kilometersløype i ytre del av parkområdet.

– Går bare for gull

– Jeg må forsvare byens ære på hjemmebane! Lille Lungegårdsvannet er mitt fort. Østlendinger og andre folk skal ikke bare komme her og komme her. De får ikke noe gratis, humrer en kampklar Taranger overfor BA.

Han er først og fremst en 24 timersløper, spesialiteten han også håper å bli verdensmester i en gang, men Taranger står med to NM-titler i 100 kilometers ultraløp fra før av. Han har fire norgesmesterskap i 24 timersløp.

– Jeg har aldri vært i bedre form, det er i hvert fall ingenting som tilsier noe annet, og jeg går aldri for noe annet enn gull. Det vet alle som kjenner meg!

Se innslaget om det utrolige samarbeidet mellom to vidt forskjellige idrettsutøvere (saken fortsetter under videovinduet): 

Strongman Lars Rørbakken og Ultraløper Bjørn Tore Taranger setter hverandre i stevne og tester hverandres grener.

– Men jeg skal få bryne meg skikkelig. Det blir kanskje spesielt en tøff duell mot Didrik Hermansen, en Oslo-kar som er helt vill på ultraløp i terreng. Men en bikkjefight hever bare nivået, så det er bra. Gullet skal tas uansett, forteller Taranger.

NM i ultraløp er i gang klokken 0900 lørdag morgen. Taranger håper å bryte den «magiske» syvtimersgrensen, og komme inn før klokken 1600.

VM-medaljør gir lokalt håp
Håkon Jarvis Westergård.

Håkon Jarvis Westergård. Foto:

Men det er ikke bare ultraløp. I områdene i og rundt Nygårdsparken, Høyden, Nøstet og Nordnes er det NM i sprintorientering. Arrangørklubben Varegg har selv flere hjemmefavoritter.

Bergenserne og brødrene Vegard og Håkon Westergård er to av dem. Begge har flyttet for å studere, og løper for henholdsvis Halden og NTNUI, men har fortsatt hjemmepublikumet i ryggen. Det har også NTNUI-løperne Kristine Fjellanger og Sindre Østgulen Deisz.

Vareggs kanskje største håp er Kristin Löfgren.

Finalestart lørdag er 1430. Målgang hele lørdagen er på Muséplassen, altså en liten rusletur fra Tarangers blodslit rundt Lille Lungegårdsvannet.

Stafettfinalene søndag pågår mellom klokken 1000 og 1200.

Artikkeltags