Ny rekord opp Løvstakken!

Stian Aarvik har lyst til å se hvor langt han kan nå. – Jeg har én sjanse på dette, og har lyst til å få ut det absolutt beste av meg selv. Da føler jeg dette er rette tiden å gjøre det på!

Stian Aarvik har lyst til å se hvor langt han kan nå. – Jeg har én sjanse på dette, og har lyst til å få ut det absolutt beste av meg selv. Da føler jeg dette er rette tiden å gjøre det på! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stian Aarvik (21) har tatt flere grep foran denne sesongen for å bli en enda bedre løper. Lørdag satte han ny rekord i Løvstakken Opp.

DEL

Den nye rekorden er på 12,55, en forbedring av Torbjørn Ludvigsen sin tidligere rekord med to sekunder. Aarvik hadde akkurat nok krefter til å løfte armene og rope ut et jubelbrøl da han skjønte at det ble seier og ny løyperekord.

– Hvor viktig er dette løpet?

– Det er veldig viktig. Det er litt duell innad om å erobre fjellene i Bergen. Nivået mellom de syv fjell er veldig bra, så da er det kjekt å ta så mange av toppene som mulig, svarer 21-åringen.

Løvstakken Opp er 2,1 kilometer og stiger 400 høydemeter. De beste løper hele veien opp. Aarvik startet 40 sekunder bak Torbjørn Ludvigsen, og fikk ekstra motivasjon da han merket at han løp raskere enn sin argeste konkurrent.

VANT STOLTZEKLEIVEN I FJOR: Vil se hvor langt kroppen kan nå

På slutten av løpet går det på ren vilje.

– Jeg tenker mye på forhånd at det blir tungt. Du er nødt til å presse og tyne deg. Rett etter start sier jeg alltid til meg selv: «This is it! Nå må jeg gønne på». Og da blir jeg forbannet. På slutten blir du mer og mer sliten, og det er lett å tenke at man må roe ned litt. Men når du har trent bra lærer du å holde helt inn. Det var avgjørende i dag, sier Aarvik.

Dameklassen ble vunnet av Eli Anne Dvergsdal med tiden 16,13.

Satser hardere enn før

I vinter bestemte Aarvik seg for å trappe opp satsingen ytterligere. 21-åringen trener mer og bedre, er flinkere til å restituere og mer nøye med kostholdet.

– Jeg er litt bedre på alle punktene, og det gjør at jeg løper fortere i år. Det er kjekt å se.

– Tidligere har jeg vært mye nummer to og tre, men i år har jeg lyst å vinne, sier Aarvik, som trenes av Jan Fjærestad.

Eli Anne Dvergsdal vant dameklassen.

Eli Anne Dvergsdal vant dameklassen. Foto:

Aarvik jobber to-tre dager i uken, og har lagt opp hverdagen slik at han kan satse for fullt på løpingen. Ambisjonene strekker seg utover å vinne løp i Bergen.

– Jeg har lyst å se hvor langt jeg kan nå med mitt hode og min kropp. Jeg tror jeg kan nå langt, og derfor har jeg lyst til å gi det en sjanse. Jeg har lyst å bli blant de beste i verden på dette, sier Gneist-løperen.

I juli skal han løpe EM i fjelløp i Makedonia og et verdenscupløp i skyrunning i Italia. Senere i sesongen blir Stoltzekleiven Opp et stort mål.

Elite og lavterskel

Løvstakken Opp består av en miks mellom eliteløpere og mosjonister. Familien Gloppen var en av mange barnefamilier som deltok.

– Jeg lurte på om «er ikke toppen her snart». Det var ganske slitsomt, men det var moro, sier 13 år gamle Kevin Gloppen, som var raskere enn far Kjetil opp løypen.

– Men bare så vidt. Det var små marginer, påpeker faren.

Kevin Gloppen (13, sønn), Kjetil Gloppen (far), Shivani Gloppen (10, datter) og Jaspreet Gloppen (mor)

Kevin Gloppen (13, sønn), Kjetil Gloppen (far), Shivani Gloppen (10, datter) og Jaspreet Gloppen (mor) Foto:

Mor Jaspreet og datteren Shivani hadde en litt roligere tur opp Løvstakken.

– I begynnelsen var det kjedelig, men da jeg fikk vite at vi var halvveis ble det gøy, sier 10 år gamle Shivani.

Til sammen var det omtrent 600 deltakere i årets utgave av Løvstakken Opp.

– Arrangementet gikk veldig fint. Fint vær og god stemning blant store og små, sier Bjørn Laastad i arrangørklubben BFG Bergen Løpeklubb.

Artikkeltags