Løpsleder Owen Westergård i Varegg mener årets startfelt er det sterkeste Stoltzekleiven Opp noensinne har hatt. Både i dame- og herreklassen mener han det er dødt løp om topplasseringene.

– I herreklassen har du fem-seks personer som kan vinne. Du har Thorbjørn Ludvigsen som har vunnet seks av de syv siste. Stian Angermund-Vik har hatt en fantastisk utvikling, og det blir nok fort en kamp mellom dem. Det er tøffe typer begge to. Utfordringen deres er at de kan komme til å løpe hverandre i senk, sier Westergård.

– Thorbjørn er favoritt

Stian Angermund-Vik tror det blir tøft å slå Thorbjørn Ludvigsen.

– Thorbjørn er favoritt. Han er Stoltzekongen, og det kallenavnet fortjener han, sier han.

Angermund-Vik tok rekorden til Ludvigsen i Ulriken Opp, men den magiske rekorden i Stoltzekleiven Opp tror han at Ludvigsen kommer til å ha for seg selv i lang tid.

– Han er vel den eneste som har kommet under åttetallet. Det er en helt vanvittig tid. Jeg tror faktisk den kan pushes enda litt mer, men det kommer ikke til å være meg som gjør det, ler Angermund-Vik.

Thorbjørn Ludvigsens Stoltze-rekord er på syv minutter og 54 sekunder, og ble satt i fjor.

– Stoltzen er noe eget. Du må ha noen gjennomføringer for å bli vant til den, og Thorbjørn har knekt en eller annen kode.

– Vanvittig utvikling

Westergård har også stor tro på vidunderbarnet Jakob Ingebrigtsen.

– Han løp på 09.14 i fjor. Med tanke på alderen hans så tilsier normal utvikling at han skal ligge på rundt 08.30 denne gangen. Men han har jo tatt så enorme steg denne sesongen, at man ikke helt kan avskrive ham, sier en imponert Westergård.

I dameklassen holder han en knapp på Eli Anne Dvergsdal.

– Hun er endelig skadefri, og har spesialtrent for denne typen konkurranse. Men man skal ikke glemme Karoline Holsen Kyte fra Førde. Vår egen Christina Hopland er også en ung og spennende løper, sier Varegg-lederen.

Hopland ble nummer tre i fjor, bak Anita Lilleskare og vinneren May Britt Buer. Sistnevnte er ikke med i år.

Men dette er altså de blodtrimmede spesialistene. I flokken med vanlige dødelige finner man blant annet finansbyråd Dag Inge Ulstein. Komiker Marit Voldsæter skulle egentlig løpe for TV-aksjonen, men har meldt forfall på grunn av sykdom.

Drøyt 6200 personer har så langt meldt seg på Stoltzekleiven Opp, men det kommer som regel en del forfall på konkurransedagen. Men med en stadig mer kjent Jakob Ingebrigtsen som trekkplaster, og OK værprognoser, tør Westergård å håpe på ny rekord.

Ny rekord

5069 fullførende fra i fjor er rekorden.

– Vi har de siste årene ligget på rundt 6000 påmeldte, hvorav rundt 5000 har fullført, men i år tror jeg vi slår den rekorden ganske greit, sier Westergård.