Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg ville vise dem som ikke hadde troen på meg at det går an å slå tilbake

Mistet sponsorer da hun gikk gravid

Artikkelen er over 5 år gammel

May Britt Buer mistet flere av sponsorene da hun gikk gravid i fjor. Lørdag vant hun Stoltzekleiven Opp.

Gular-løperen gikk til topps i dameklassen på tiden 10,31.

– Det var veldig hardt. Her må du bare la kroppen styre hele løpet og kjøre nesten maksimalt, forklarer Buer.

Hun begynte først å konkurrere som 30-åring, etter at hun fødte sitt andre barn i 2007. Da begynte hun å gå turer i fjellet med barnet i bæremeis, og fant ut at motbakkeløp var noe hun kunne hevde seg i. Hun har siden vunnet både NM og Norgescupen tre ganger, men mistet det meste av fjorårssesongen på grunn av ny graviditet.

– Jeg fikk en ny gutt i vår, så jeg er egentlig bare glad for at jeg kunne være med i Stoltzen i dag og at jeg kom så fort tilbake igjen. Jeg hadde ikke noen plan om å vinne her, ler Buer etter seieren.

Hadde egen motivasjon

Motivasjonen hennes underveis i løpet var å bevise at det går an å komme tilbake etter graviditeten.

– Det motiverte meg i dag, å vise de som ikke har troen på meg at det går an å slå tilbake. Selv om ikke sponsorer eller noen har lyst til å støtte deg når du er gravid, så går det faktisk an, sier Buer, som opplevde at sponsorene forsvant da hun var gravid.

– Det var litt kjedelig. Selv om begrunnelsen kanskje ikke var akkurat det. Det ble litt få løp i fjor sommer, for jeg ble så meg kvalm og dårlig. Så det kan ha noe med at jeg ikke fikk prestert for fullt i fjor sommer på grunn av kvalmen. Men jeg synes kanskje at man bør holde på utøveren et år og se hvordan ting utvikler seg, uten å dømme dem på forhånd, sier Buer.

Fødte i mars

Hun fødte sitt tredje barn i slutten av mars, og var i gang med trening igjen noen dager senere. I midten av juni vant hun sågar bronse i NM i motbakkeløp.

– Det viser at jeg hadde lagt opp ting riktig etter fødselen. Formen har vært grei etter fødselen, men jeg er litt skeptisk til løp som dette. For jeg har kondisjonen, men hurtigheten mister du naturlig nok når du bare går i bakkene som jeg gjorde da jeg var gravid. Så det var veldig overraskende at jeg gikk så bra her, forteller Buer.

Hun ser for seg å satse videre dersom klubben har troen på henne.