Holsen gikk i mål på tiden 16,15 fredag.

– Jeg hadde håpet på 16. Men jeg følte meg ikke bedre i dag. Jeg følte meg trøtt, og klarte ikke å gi mer, forteller Holsen.

Postmannen bor like nedenfor starten, og går opp trappene stort sett en gang i uken.

– I begynnelsen gikk jeg for å sette personlig rekord, men nå handler det om å gå flest ganger. 40 ganger virker realistisk, mener Holsen etter sin 38. deltakelse i Stoltzen.

Rekord fra 1981

– Kan du klare 50 tror du?

– Jeg må ta et år om gangen. 50 ganger er langt unna, minner Holsen om.

Han satte for øvrig sin personlige rekord i 1981, med tiden 10,59.

– Den gang gikk vi med stoppeklokker, men nå er det moderne tidtaking. Det er et veldig godt arrangement. De første årene var det toppen 50 som deltok, og nå er det over 6000. Ingen hadde trodd det den gangen, sier Holsen.

Kontrollert løp for Else

Mens mange slet seg over mållinjen, tok Else Sørensen det helt piano. Hun blir 80 år om en måned, og går opp Stoltzen to ganger i uken året gjennom.

– Det var en fin tur, og nydelig vær. Jeg går med jevn fart hele veien. Jeg kan ikke slite meg ut. Da hadde jeg blitt helt kjørt, sier Sørensen, som slapp forbi mange løpere på veien oppover.

– Det fine med Stoltzen er at det er sosialt, og når du kommer opp på toppen snakker du med alle. Og du kan bestemme farten selv, og gå til siden og ta en pause om du vil. Dette er fint både for små og store, mener hun.