Bakkerud krasjet i finalen

Det har lugget for Andreas Bakkerud så langt denne sesongen.

Det har lugget for Andreas Bakkerud så langt denne sesongen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det føles urettferdig at helgen skal ende slik, sier Andreas Bakkerud etter nok et uhell.

DEL

Andreas Bakkerud kom seg til finalen i helgens VM-runde i rallycross i belgiske Mettet. På tredje runde forsøkte han å komme seg unna en duell mellom Timmy Hansen og Petter Solberg. Det endte med at Solberg traff fronten til Bakkerud, og bergenseren kjørte inn i dekkbarrieren og knuste forstillingen og punkterte.

– Jeg har sett reprisen flere ganger etterpå, og der ser det ikke så ille ut, men for meg som kom styrtende i over 100 km/t var det en forferdelig opplevelse, og det føles selvfølgelig urettferdig at helgen skal ende slik, uttaler Bakkerud i en pressemelding.

Et steg i riktig retning

Bergenseren har ikke hatt noen god start på årets sesong. I Portugal ble det fattige åtte poeng, mens han slet med farten og bare tok tre poeng forrige helg i Tyskland. Sånn sett var denne helgen et steg i riktig retning.

– Vi har litt igjen å jobbe med, men vi kommer nå også til flere baner som både jeg og bilen trives veldig godt på, sier Bakkerud.

6.-plass i VM

Han tok med seg 19 poeng fra helgens runde. Han ligger på 6.-plass i VM-sammendraget, og har allerede 49 poeng opp til ledende Mattias Ekström.

Neste VM-runde er i Lydden Hill om to uker.

– I fjor løsnet det skikkelig på Lydden Hill for oss. Den banen liker jeg godt, og har alltid hatt gode resultater på. Deretter følger Hell i Norge, og Høljes i Sverige som jeg begge vant på i fjor. Jeg føler virkelig at det er på tide at ting skal gå litt min vei nå, og skal jobbe knallhardt for å klare det, sier Bakkerud.

Artikkeltags