Bakkerud misset finalen

Andreas Bakkerud fikk en god start på søndagen, men i semifinalen gikk det galt.

Andreas Bakkerud fikk en god start på søndagen, men i semifinalen gikk det galt. Foto:

Av

Andreas Bakkerud klarte ikke å ta seg til finalen i VM-runden i rallycross på «hjemmebane» på Lånkebanen søndag. Han var uheldig med forholdene i semifinalen.

DEL

Bergenser Bakkerud hadde nest beste startposisjon ved siden av svenske Kevin Hansen, men et kraftig regnvær gjorde de innerste to sporene mye glattere.

Da starten gikk klarte flere biler fra dårligere posisjoner å ta seg opp på utsiden, mens Bakkerud ble liggende bak Hansen.

Alle de fire andre bilene gikk dermed rett i jokerrunden, mens Bakkerud og Hansen gled rundt i front. De to fikk aldri den avstanden de ønsket til konkurrentene. Det virket også betydelig lettere for bilene som kom bak.

Når Hansen og Bakkerud skulle ut i jokerrunden på den siste av de seks rundene var det bare Hansen som klarte å kile seg inn som nummer tre og avanserte til finalen, mens Bakkerud endte som nummer seks.

Nummer tre i sammendraget

I selve finalen var det svenske Anton Marklund som var best. Han vant foran Kevin Hansen og med finske Niclas Grönholm på tredjeplass.

Grönholm sanket totalt 26 poeng på runden, mens Marklund fikk 23. På tredjeplass endte Kevin Hansen med 20 poeng. Bakkerud fikk 14 totalt.

Kevin Hansen tok over ledelsen i VM-sammendraget. Etter fem VM-runder leder han foran broren Timmy, mens Bakkerud er nummer tre.

Artikkeltags