Bakkerud vant igjen!

Andreas Bakkerud tok sin andre VM-seier på rad i rallycross da han vant i svenske Höljes søndag.

Andreas Bakkerud tok sin andre VM-seier på rad i rallycross da han vant i svenske Höljes søndag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bakkerud tok sin andre seier på rad i rallycross-VM.

DEL

Bergenseren gikk helt til topps under VM-runden i svenske Hölje, bare et par uker etter at han vant VM-runden i trønderske Hell.

– Hvis noen hadde sagt til meg før løpet i Norge at jeg skulle stå med to seire på rad etter det løpet og løpet her, hadde jeg sagt at de var splitter pine gal, ler vinneren.

En tung start

Bakkerud fikk en tung start på VM-runden i Sverige. I det første kvalifiseringsheatet stoppet bilen, og bergenseren fikk aldri fullført. 24-åringen kom i midlertid sterkt tilbake i lørdagens andre heat, og tok en 2.-plass. Det gjorde at han klartet til en 7.-plass i sammendraget før søndagens siste kvalifiseringsrunder.

– Det var en tung start med dobbel punktering og ødelagt drivaksling i det første heatet. Men teamet gjorde en kjempejobb, og jeg klarte å nullstille, forteller Bakkerud til BA.

I søndagens kjørte han seg stadig oppover, og vant semifinalen foran Sebastien Loeb. Dermed fikk 24-åringen ett av de beste startsportene ui finalen. Bakkerud tok det alternative sporet allerede i den første runden, og det var lurt. Til slutt vant han foran Sebastien Loeb og Timmy Hansen.

Opp i tetkampen

– Da jeg fikk en svak start, og så at jeg ikke kunne ta ledelsen, tok jeg det alternative sporet med en gang. Det ble en knallhard kamp for å ta igjen de andre, men jeg klarte det. Selv om det tok litt tid, forteller han.

Den andre seieren på rad i rallycross-VM gjør at han også er i ferd med å kjøre seg inn mot toppen av VM-sammendraget. Spesielt etter at Petter Solberg ikke kom til finalen.

– Du kan jo selv tenke deg hva jeg tenker om sammendraget nå, flirer bergenseren med to seire på rad.

Artikkeltags