Bergenseren blir Audi-fører

Andreas Bakkerud er klar for Audi-teamet EKS. (Foto: Audi Norge)

Andreas Bakkerud er klar for Audi-teamet EKS. (Foto: Audi Norge)

Artikkelen er over 2 år gammel

Andreas Bakkerud skal kjøre Audi i rallycross-VM.

DEL

Onsdag formiddag kom bekreftelsen på at bergenseren Andreas Bakkerud sitt nye team er EKS, der svenske Mathias Ekström er den store stjernen. Laget er oppkalt etter ham.

BAKGRUNN: Alle tror Bakkerud blir Audi-fører

– Jeg er utrolig stolt og glad over å nå være en del av EKS. Det er en utrolig bra avtale som har stor betydning for meg på mange flere områder enn bare rallycross banen. Nå kan jeg fortsette min jobb mot å bli verdens beste rallycross-fører forteller Bakkerud i en pressemelding.

Flytter til Tyskland

Nå fortsetter karrieren som proff heltidsutøver. Det betyr også flere store endringer i hans private liv: 

– Jeg vil i løpet av vinteren flytte fra mitt kjære Bergen og til München for å bli en fulltids rallycross sjåfør. Selv om jeg har kunnet fokusere på rallycross de siste to årene også, blir dette et stort steg videre i min karriere. Målet med det hele er jo å bli en bedre utøver og få matchet meg mot de beste på flere områder både sportslig og fysisk. 
Vi har mange spennende planer fremover, og jeg gleder meg til å komme i gang.

Mandag gjorde Ekström det klart at han ville satse videre på rallycross, svensken vant for øvrig VM i 2016. Onsdag var det tid for å presentere sin nye makker i teamet. Det ble som ventet 26-åringen fra Morvik. Det betyr at Andreas Bakkerud kjører Audi i denne sesongens VM-runder.

Roser sitt nye team

Bakkerud har vært på jakt etter et nytt team kommende sesong, siden Ford og Ken Blocks Hooningan valgte å legge ned rallycross-satsingen etter sist sesong. Bergenseren endte på 6.-plass i VM-sammendraget forrige sesong, hans nye teamkompis endte på 2.-plass.

– Vi trengte å gjøre noen endringer i teamet. Derfor bygger vi nå to nye biler for å virkelig ta opp konkurransen mot Volkswagen og Peugeot, sier Ekström i pressemelding.

– Mattias skapte sitt EKS team i 2014, og jeg har sett et team med en vinnermentalitet og profesjonalisme som er helt ekstrem vokse frem. De går egne veier, og tørr å skille seg ut for å bli best, sier Bakkerud, som håper at det nye teamet skal være med å styrke mulighetene til å ta en VM-tittel.

Bakkerud overtar plassen i teamet etter hans tidligere teamkamerat, latvieren Reinis Nitiss.

Artikkeltags