Bergenseren får store mengder med snop fra fansen

Andreas Bakkerud er så glad i godteri og søtsaker at han fått tilnavnet «Snackerud». På de fleste VM-rundene, som her i Belgia, kommer fansen med bokser fulle av godsaker til bergenseren og teamet hans.

Andreas Bakkerud er så glad i godteri og søtsaker at han fått tilnavnet «Snackerud». På de fleste VM-rundene, som her i Belgia, kommer fansen med bokser fulle av godsaker til bergenseren og teamet hans. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas Bakkerud var bitter på at han ikke fikk en etterlengtet seier, men kan i hvert fall trøstespise etter 2.-plassen i Belgia.

DEL

Bergenseren startet finalen av VM-runde i rallycross i beste startspor etter en strålende innsats i de innledende heatene og semifinalen. Men allerede i første sving mistet han ledelsen, og Timur Timerzjanov benyttet sjansen. Han ga aldri fra seg ledelsen, og ble dermed første russer til å vinne en VM-runde.

– Jeg reiser fra Belgia med en 2.-plass, og er den som tok med seg flest VM-poeng i løpet av helgen. Likevel føles det bittert, forteller Bakkerud til BA.

Fansens gaver

Dermed står fortsatt seieren i Argentina i november 2016 som hans siste i en VM-runde ennå.

Selv om 27-åringen ikke var helt fornøyd med helgen, kan han i hvert fall trøste seg med mange belgiske godsaker.

Det har nemlig blitt en tradisjon at den utenlandske fansen til den populære bergenseren kommer med forskjellige snop og godteri til ham under VM-rundene. I Belgia ble det naturligvis mye sjokolade på Bakkerud.

– Dette var noe som startet da jeg kjørte sammen med Ken Block for noen sesonger siden. Vi laget noen videoer der det kom frem at jeg var veldig glad i all slags snop, så da fikk jeg tilnavnet «Snackerud». Siden den gang har det kommet bokser med godsaker til meg i VM-rundene, forteller han.

Saken fortsetter under bildet

Andreas Bakkerud (t.v.), Timur Timerzjanov og Joni Wiman kom på pallen i Belgia.

Andreas Bakkerud (t.v.), Timur Timerzjanov og Joni Wiman kom på pallen i Belgia. Foto:

Denne helgen har det blitt ekstra mye.

– Jeg deler med resten av teamet mitt, så de er veldig glad for at fansen har den tradisjonen med «snackbokser». Jeg klager heller ikke, for hvem er ikke glad i sånt, ler han.

Selv om Morvik-karen ikke klatret helt til topps, peker pilen i rett retning for mannen som vil vinne VM sammenlagt.

Bilen fungerer bedre og bedre, og det samme gjør teamet. I helgen slet de andre konkurrentene i VM-sammendraget, dermed fikk Bakkerud kappet ned forspranget deres.

Alt på stell igjen

– Den første VM-runde i Abu Dhabi var kaos. Det ble bedre i Barcelona da vi hadde alt utstyret med oss, og denne helgen har det vært enda bedre. Jeg føler at vi har fått roen nå, og vi kan konsentrere oss fullt og helt om det som skjer på banen, slår han fast.

Nå flytter rallycross-sirkuset seg til Silverstone i England. En ny sjanse til å klatre til topps.

– 1.-plassen kommer snart, mener hovedpersonen.

Andreas Bakkerud kapret viktige VM-poeng i Belgia.

Andreas Bakkerud kapret viktige VM-poeng i Belgia. Foto:

Artikkeltags