Andreas Bakkerud var Norges beste rallycrossfører i den beste klassen, supercars, denne sesongen. Han slo blant annet Petter Solberg sammenlag.

I høst ble det klart at europamesterskapet utvides til å bli et verdensmesterskap. Det skapte enda større økonomiske utfordringer for Bakkerud, som har slitt med å skrape sammen nok penger til å kjøre EM de siste årene.

SE VIDEO: Haiketur til Tyskland
LES OGSÅ: Bakkerud avsluttet med stil

Nå har Bakkerud signert en gullkantet avtale med Ford Motor Company og deres tekniske partner, svenske Olsbergs MSE.

– Dette er en utrolig mulighet. Nå ligger alt til rette for at jeg kan bli verdensmester. Som en del av et stort team har jeg alt jeg trenger for at drømmen skal gå i oppfyllelse, sier Bakkerud til BA.

FÅR KJØRE ALLE RUNDENE

Bakkerud har signert en toårskontrakt med Ford.

– Jeg skal kjøre en Ford Fiesta ST SuperCar i alle årets 12 runder i FIA World Rallycross championship, sier han.

Avtalen gjør at Bakkerud nå kan fokusere enda mer på det å være sjåfør.

– Teamet har mange kraftige og viktige ressurser tilgjengelig, men det viktigste for meg er Jussi Pinomäki som igjen blir min teammanager, sier Bakkerud.

UNIK

Bakkerud blir en del av Olsbergs MSE sin 2014 Global Supercar Roster som ble presentert i Stockholm i dag.

I tilegg til VM i rallycross vil Olsbergs MSE kjempe for sin fjerde strake mesterskapsseier i USA-serien Global Rallycross, og i den nye Skandinaviske serien RallyX som kjøres sammen med STCC.

– Andreas presterer enormt godt under press, og det gjør han unik og i mine øyne til en fremtidig verdensmester, sier teameier og sjef i Olsbergs MSE, Andreas Eriksson.