Nervøs, men selvsikker

Cecilia Brækhus gleder seg til VM-kampen mot Vivi Skovgaard. I dag er det en måned igjen.

Cecilia Brækhus gleder seg til VM-kampen mot Vivi Skovgaard. I dag er det en måned igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Cecilia Brækhus innrømmer at hun er nervøs før VM-kampen mot danske Vinni Skovgaard i Kiel lørdag kveld.

DEL

Dersom hun går seirende ut av den ti runder lange kampen, kommer hun til å bli historisk i bokse-Norge som den første skikkelige mesteren i proffboksing her i landet noensinne. Hun blir en ordentlig «champ».

Lørdag kveld, i sin 11. proffkamp, skal hun kjempe om VM-beltene i weltervekt (66,7 kg) i både World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC). Det er de eldste og mest anerkjente profforbundene som finnes i boksing.

– Jeg må innrømme at jeg får litt skjelven av å tenke på alt det styret og ståket som følger med denne kampen. Alt det som er rundt gjør meg litt nervøs, og det gjør meg mye mer nervøs enn tanken på Vinni Skovgaard, sier Cecilia Brækhus til NTB.

– Det er ingen tvil om at det er mye som står på spill. Sauerland har satset mye på meg og har lagt alt til rette for denne kampen. Derfor kommer jeg til å gi alt for å gi dem en VM-tittel tilbake, sier den norske proffbokseren.

TØFF MOTSTANDER: Men selv om Cecilia Brækhus er favoritt mot den danske jenta som hun har slått tre ganger på fem kamper som amatør, tar hun ingen seier på forskudd.

– Hun er en tøff motstander; det er det ingen tvil om. Vinni Skovgaard slår både mye og hardt. Derfor har mye av treningen min før denne kampen dreid seg om forsvarstrening.

– Jeg har også hatt forskjellige typer sparringpartnere som har hjulpet meg med det. En av dem var teknisk god, en var eksplosiv og en veldig sterk. Det har gjort at jeg er forberedt på det meste, sier Brækhus.

Hun har forberedt seg til kampen på forskjellige steder i Tyskland. Svenske Mikaela Laurén har hjulpet henne med sparringen, men det har også ei tysk og ei sveitsisk jente gjort.

– Jeg har sparret omtrent 50 runder før denne kampen, og et slikt antall sparringrunder har jeg aldri vært i nærheten av tidligere. I det hele tatt har forberedelsene før denne kampen vært veldig omfattende, men også svært vellykkede. Det beste av alt er at jeg har vært helt frisk hele tiden, sier VM-favoritten.

TI RUNDER: Cecilia Brækhus legger ikke skjul på at hun både gleder og gruer seg til kanskje å måtte gå ti knallharde runder, for hun tror ikke det blir mulig å slå Skovgaard på knockout.

– Ti runder blir nytt for meg. Så mange runder har jeg aldri gått tidligere, men jeg føler meg godt forberedt til en slik kamp nå, sier hun etter timer med trener Ulli Wegner i forkant av lørdagens kamp.

– Det gjelder å holde konsentrasjonen hele tiden, og jeg har trent mye på hvordan jeg skal klare det, sier det hardtslående sjarmtrollet.

Nå er den alvorlige treningen unnagjort, men selv om det meste går i pressekonferanser og TV-intervjuer før storkampen lørdag, så får Cecilia Brækhus puttet inn litt lett trening innimellom.

– Det gjelder å holde det i gang, og jeg vet at dersom jeg bokser opp mot mitt beste, er jeg den beste. Jeg vet også at jeg står foran mitt livs kamp til nå, for dersom jeg vinner, vil det være det største jeg har oppnådd, og jeg er klar, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Hun bokser en av hovedkampene i Ostseehalle i Kiel lørdag kveld.

Den andre hovedkampen går mellom Arthur Abraham og Lajuan Simon og gjelder VM-tittelen i mellomvekt i International Boxing Federation (IBF).

Artikkeltags