Nest-Sotra signerer Hødd-veteran

I 2012 vant Hødd 5-3 etter straffesparkkonkurranse mot Tromsø i cupfinalen. Der kom Nest-Sotras nye mann inn i det 120. minutt.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

I 2012 vant Hødd 5-3 etter straffesparkkonkurranse mot Tromsø i cupfinalen. Der kom Nest-Sotras nye mann inn i det 120. minutt. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto:

Bendik Torset tok NM-gull under Lars Arne Nilsen og har 114 1.-divisjonskamper under beltet.

DEL

Nå blir han Nest-Sotra-spiller. 28-åringen studerer i Bergen, og har også kjæreste her i byen. Derfor velger han å forlate Hødd. Nest-Sotra øynet muligheten, og har signert midtbanespilleren på en ettårskontrakt.

– Han er en hardtarbeidende midtbanespiller som henvendte seg til oss siden han skulle flytte til Bergen. Vi får en veldig god spiller som kan bekle flere posisjoner, forteller Nest-trener Steffen Landro til BA.

– Så dere hadde litt flaks her?

– Flaks og flaks, det passet jo veldig fint for begge parter!

Når vi skriver 2. januar har Nest-Sotra fortsatt en meget tynn stall – selv om en uavklart hendelse på hjemmesiden i løpet av romjulen har sendt hele Raufoss til strileklubben. Den egentlige stallen er nå på ti mann.

Mangler fem-seks spillere

BA kjenner til at ytterligere to offensive forsterkninger er like rundt hjørnet. Da mangler klubben enda fem-seks spillere for å kalle seg konkurransedyktige i 1. divisjon etter opprykket i fjor.

– Vi trenger i hvert fall to forsvarsspillere til, og det er tynt på midten. Offensivt begynner det å se bra ut, påpeker Landro – om lagdelen der spillere som Johnny Furdal og Alexander Dang er de store ledestjernene.

I motsetning til da Nest-Sotra sist var oppe, sitter ikke sjekkheftet like løst nå. Verken Torset eller de andre spillerne som kommer inn får nok til å livnære seg av fotballen.

– Vi bruker posisjonen vår for hva det er verdt. Skal du spille i Nest, er det for å være med på noe kjekt og spennende, og for å utvikle deg til å ta steget opp til eliteserien. Vi er derfor veldig opptatt av typene vi henter inn. Det må være sultne, ambisiøse folk. Vi har vist over flere år at vi er riktig klubb for unge, sultne spillere med ambisjoner, forteller Landro.

Hylles i Hødd

Sportssjef i Hødd, André Nevstad, sier følgende til klubbens hjemmesider om Torset, som står med 263 kamper for Hødd:

– Opprykk i 2010 og cupfinaleseier i 2012 er nok de største hendelsene for løpsmaskinen fra Larsnes. (...) En mer profesjonell fotballspiller skal en lete lenge etter, han har satt en standard i treningsarbeidet som mange har å lære av.

Artikkeltags