Sikret NM-seieren mot sin bergenske trener

Aryan Tari og Kjetil Stokke både samarbeider og konkurrerer.

Aryan Tari og Kjetil Stokke både samarbeider og konkurrerer.

Artikkelen er over 1 år gammel

Aryan Tari vant som ventet to gull i helgens sjakk-NM. I det siste partiet spilte han remis mot sin bergenske trener.

DEL

– Jeg er den eneste stormesteren her, så ut fra nivået var jeg klart best og hadde forventet å vinne begge turneringene, sier Vålerenga-spiller Aryan Tari.

Den tidligere juniorverdensmesteren vant norgesmesterskapet både i lynsjakk og hurtigsjakk som ble arrangert på Sandsli denne helgen. Han sikret gullet i hurtigsjakk etter remis mot bergenser Kjetil Stokke. Stokke har vært trener for Tari i flere år.

– Lært meg mye

– Vi ble kjent under VM for ungdom i 2009, og så har vi jobbet jevnt og trutt sammen de siste årene. Det har blitt litt mindre de siste årene, men vi har fortsatt kontakt og samarbeider, sier Stokke om samarbeidet med Tari.

– Kjetil og jeg har et vennlig forhold. Han er kjent som en god trener og som en av Norges beste i åpningene. Han har lært meg mye som jeg fortsatt har bruk for, sier Tari, som er rangert som Norges tredje beste spiller.

De lokale prestasjonene

Benjamin Haldorsen fra Bergens Schakklub lå lenge an til medalje i hurtigsjakk, men tap i siste parti sendte ham ned på 4.-plass.

– Jeg er ikke helt fornøyd, sier unggutten som hadde håpet på en NM-medalje.

Hans klubbkamerat Matias Myren spilte bare sin andre sjakkturnering noensinne, og imponerte med seier i C-klassen.

For øvrig ble Alena Ayzenberg og Anita Grønnestad - begge fra Bergens Schakklub - beste kvinnelige spillere i henholdsvis hurtigsjakk og lynsjakk.

Artikkeltags