Hoff dropper resten av sesongen

Nils Jakob Skulstad Hoff legger inn årene for i år.

Nils Jakob Skulstad Hoff legger inn årene for i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Roer Nils Jakob Hoff (33) skal ikke delta i årets EM.

DEL

Norges Roforbund melder i en pressemelding at Hoff, i samråd med landslagstrener Johan Flodin, har bestemt seg for å fratre fra konkurranser ut sesongen.

– Det er hovedsakelig fordi studiene har vært en så stor belastning at det har gått utover treningskvaliteten, sier Hoff, som ikke er der han ønsker å være fysisk.

Tidligere i sommer sølte han pølsevann og pådro seg en forbrenning på låret.

– Når det kom på toppen av det hele, ble det kanskje en enklere avgjørelse å ta, sier Hoff.

Satser mot OL

Fraværet i EM vil ikke være en endelig stopper for Hoff, som etter alt å dømme satser videre mot OL i 2020.

– Nils har lyst til å satse for fullt mot OL i Tokyo. Helt siden 2016 var han veldig bestemt på at det er veien videre. I 2017 hadde han en fin sesong, og jeg tror dette gir et godt grunnlag for satsingen i 2019 og 2020, sier Flodin, som tror det hadde vært verre hvis Hoff hadde presset seg gjennom denne sesongen uten å ha noen god følelse.

– Det er fint at vi kan ha en kultur der man er åpen og ærlig om disse sakene, og det blir godt mottatt, sier landslagstreneren.

Dersom Hoff deltar i OL i 2020 i dobbeltfirer, vil det bli hans tredje OL. Han vil da ha rodd alle de tre scullerbåtklassene (singlesculler i Rio 2016 og dobbeltsculler i London 2012).

Tøffe studier

Hoff er etter planen ferdig med medisinstudiene i Bergen til jul. Kombinasjonen av toppidrett og siste innspurt i utdanningen ble mer krevende enn han trodde.

– Det har ikke gått slik jeg så for meg. Det har vært større mengde enn jeg hadde forutsett, sier Hoff, som allerede i neste uke begynner på oppkjøringen mot neste sesong.

Ingen dobbeltfirer i EM

Hoff skulle egentlig ro tungvekt dobbeltfirer i EM neste uke, men den båten blir ikke påmeldt – også fordi Martin Helseth er skadet. Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig deltar i stedet i tungvekt dobbeltsculler.

– Det er tungt overfor de tre andre i båten at jeg ikke er der som jeg ønsker å være. De har trent bra og er i god form, og forhåpentligvis finner de andre løsninger, sier Hoff.

EM i roing arrangeres i Glasgow neste uke. Der er Maia Emilie Lund, Kristoffer Brun og Didrik Wie-Soltvedt fra Bergens Roklubb tatt ut i den norske troppen.

Artikkeltags