Slåtten til OL-finale i kulekjøring

Vinjar Slåtten kom seg gjennom den andre kvalifiseringen, og er klar for finalen i kulekjøring i OL. Finalen går mandag ettermiddag.

Vinjar Slåtten kom seg gjennom den andre kvalifiseringen, og er klar for finalen i kulekjøring i OL. Finalen går mandag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vossingen med god kvalifisering i «ekstrasjansen».

DEL

Vinjar Slåtten (27) fra Voss kjørte ut i den første kvalifiseringen fredag, der de ti første finaleplassene ble delt ut. Mandag kjørte de 20 løperne som ikke sikret finaleplass i første forsøk om de 10 siste plassene, og Slåtten var med sine 77,49 poeng nest best.

Bare den sørkoreanske hjemmefavoritten Choi Jae-woo (81,23) var bedre enn ham mandag, mens åtte mann var bedre en nordmannen i den første kvalifiseringen fredag.

Kingsbury favoritt

Best i den første kvalifiseringen var canadiske Mikaël Kingsbury med 86,07. Kingsbury er verdens suverent beste mannlige kulekjører de siste årene, og er storfavoritt til gullet i finalen mandag ettermiddag, norsk tid.

Finalen går i tre omganger. De 12 beste etter første omgang går videre til den neste, og de seks beste der til den avgjørende omgangen der medaljene deles ut.

Artikkeltags