Sverre Lunde Pedersen (25) var på vei mot et OL-sølv tirsdag, men i nest siste sving av 1500-meteren mistet osingen balansen totalt, og fikk løpet ødelagt. Han ble til slutt nummer ni.

– Det er jæklig kjipt. Jeg følte at jeg var på god vei mot medalje, men jeg mistet jo all farten og måtte på en måte begynne på nytt, sier Sverre Lunde Pedersen til BA.

Vant gjorde forhåndsfavoritt Kjeld Nuis, med 1.44.01. På 2.-plass kom hans landsmann Patrick Roest, med 1.44,86, mens bronsen noe overraskende gikk til Kim Min Seok fra Sør-Korea med 1.44.93.

Traff samme spor?

På samme måte som lagkamerat Allan Dahl Johansson (19) to par tidligere, traff Pedersen en svakhet i isen. Johansson falt i innersving på andre runde av sitt løp, og etterpå måtte isen på dette stedet repareres. Men det er kan virke som om den ikke ble helt fikset, i hvert fall skjønte osingen lite da uhellet var ute. Han holdt seg så vidt på beina, men kom helt ut av rytmen og tapte masse tid.

– Skøytene forsvant bare under meg, og det var jo mange som klagde på isen her. Den er hard for å få best mulig fart, men da kan den også bli sporete og vanskelig å gå på mot slutten av løpet, sier Pedersen, som gikk i 18. og siste par.

 

– Men man må gjøre alt rett for å lykkes på 1500 meter, sånn er det bare, sier en skuffet Fana-løper til Eurosport.

– Sjelden Sverre gjør slike feil

I svingen i skøytehallen i Gangneung, like ved der to av nordmennene fikk løpet ødelagt, satt far til landslagsløper Ida Njåtun, Ståle Njåtun. Han sier at Pedersens feilskjær skjedde akkurat der også Allan Dahl Johansson gikk i bakken to par i forveien.

– Det er svært sjeldent at du ser at Sverre gjør slike feil. Det ble et sår etter Allans fall, og selv om de preparerte det såret så godt de kunne, synes jeg det er påfallende at Sverre fikk et feilskjær akkurat der. Jeg kan ikke være 100 prosent sikker, dette er vurdert fra tribuneplass, men det kunne se ut som om Sverre gikk i «såret» etter fallet til Allan, sier Njåtun til BA på telefon fra hallen i Gangneung. 

Henriksen på 7.-plass

– Sverre var på vei mot sølv, helt garantert. Veldig bittert, sier Eurosports skøyteekspert Mikael Flygind Larsen, selv gammel landslagsløper.

Også Sindre Henriksen, som kom inn til en meget hederlig 7.-plass, mener det var isen som ødela.

– Isen var jæklig sprø, og vanskelig å gå på. Selv følte jeg at det stoppet opp ut av svingene, og måtte jage fart, sier Fana-karen som altså ble best av de norske.

– Jeg følte ikke at jeg fikk ut mitt beste, og det er surt. Jeg føler at jeg kunne meldt meg i klampen om medalje på en maks dag, sier Henriksen til Eurosport.

Landslagstreneren skuffet

– Sverre gjør et fantomløp, men treffer et spor i isen. Da blir det som å starte på nytt etterpå, sier en skuffet landslagstrener Sondre Skarli.

– Han falt nok fra en medalje, konkluderer han.