Vossingen overtraff alle forventninger på sin vei til superfinalen mandag. Han imponerte da han tok seg videre fra kvalifisering, første og annen finaleomgang.

Han satset friskt i jakten på det som ville vært en sensasjonell medalje, men var nedpå etter sitt luftige første hopp, brukte lang tid på å få igjen balansen og var uten sjanse til å hevde seg i superfinalen.

– Jeg er litt skuffet over at jeg ikke klarte å sette hoppet den siste gangen. Det forsvant mer og mer snø, og bakken ble raskere og raskere utover kvelden, sa Slåtten til Eurosport.no.

Det ble bare 33,61 poeng for finaleløpet, og Slåtten var tydelig skuffet da han kom i mål. Tidligere mandag hadde han fått 77,49, 79,18 og 78,87 poeng for sine tre nedfarter i OL-bakken.

Endte på 6.-plass

Slåtten kjørte ut i den første kvalifiseringsomgangen fredag, da de ti første finaleplassene ble fordelt. Mandag viste han seg fra en helt annen side da de 20 gjenværende løperne konkurrerte om ytterligere ti finaleplasser.

Slåtten var nest best i den andre kvalifiseringsomgangen. I første finaleomgang var han nummer åtte og tok seg greit inn blant de 12 som gikk videre til neste omgang.

Kommentar: Glem doping og russere: I OL skal tre Fana-løpere skrive historie! (+)

Der trodde nok de fleste at eventyret ville slutte for løperen med en 10.-plass som sin suverent beste verdenscupplassering denne sesongen, men han tok en tidlig ledelse og gikk til superfinale som femtemann.

Tidlig ødelagt

Slåtten satset friskt som 2. startende i finalen, men fikk løpet ødelagt tidlig. Dermed måtte han nøye seg med å se på mens de øvrige kjempet om medaljene.

 

Verdens suverent beste kulekjører de siste årene, Mikaël Kingsbury fra Canada sikret gullet med en imponerende nedfart som ble belønnet med 86,63 poeng. Det ble australsk sølv til Matt Graham og japansk bronse til Daichi Hara.

Bronsen gikk på 82,19 poeng, så Slåtten måtte overgått seg selv for å komme på pallen. Hans beste poengsum for dagen ville gitt fjerdeplass i finalen.

– Jeg har hatt troen på at jeg skulle få det til i OL. Denne bakken passer meg, og det løsnet her i dag, sa Slåtten til Eurosport.

Han avviste at han var overtent i superfinalen.

– Nei, jeg følte meg veldig rolig på toppen, men så gjorde jeg den feilen. Det er litt surt.

Nr. 7 i VM i fjor: Slåtten håper på VM-effekt