Gå til sidens hovedinnhold

Lillehammer vil gi OL-øvelser til Bergen

Artikkelen er over 4 år gammel

Lillehammer ser på muligheten for et nytt OL, og de vil ha Bergen med på laget.

En ny rapport om muligheten for et OL i Lillehammer i 2026 eller 2030 foreslår særlig to aktuelle scenarioer.

Det ene er å arrangere et OL som i 1994, der en del skøyteøvelser legges til Hamar, mens også Gjøvik tar noen ishockeykamper. Det andre scenarioet er å legge flere øvelser – for eksempel ishockey – til byer som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, skriver VG.

En av fordelene med sistnevnte opplegg vil være at det kan øke forankringen i folket om et OL på norsk jord.

Etter at OL i Oslo i 2022 ble nedstemt begynte Lillehammer tidlig å leke med tanken om et nytt mesterskap i Innlandet. Nå har kommunen betalt 300.000 kroner for å få utarbeidet en 100 sider lang rapport fra et eksternt konsulentselskap.

Denne rapporten beskrives som et «mulighetsstudie» og tar ikke stilling til om Lillehammer bør søke OL eller ikke. Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap) understreker at kommunen ikke har tatt stilling til om man ønsker å gå videre med en OL-søknad, men sier at han opplever entusiasme rundt saken.

– I idrettens evaluering av de foregående OL-søknadene ønsket man seg regionale initiativ i fremtiden. Det er det vi nå har gjort. Vi har et dokument som det er naturlig å bruke til å starte en diskusjon. Dette er ikke et soloprosjekt: idretten må også ønske dette, og staten må stille opp, sier Johnsen til VG.

Kommentarer til denne saken