Gå til sidens hovedinnhold

Opprykksfesten er i full gang: – Nå skal vi miste hodet

Artikkelen er over 7 år gammel

Vant 1-0 borte mot Vard Haugesund, men rykket opp allerede i pausen.

Scenene i Åsane-garderoben på Haugesund stadion i kveld var euforisk. To runder før slutt er opprykket sikret, og det på elegant vis med seier mot utfordrer Vard Haugesund på bortebane.

– DETTE ER SÅ DEILIG

– Dette er så deilig. Nå er vi så lettet alle mann. Følelsen er ubeskrivelig, roper Åsane-ving Damian Sanchez Olsen, før noen lagkamerater stjeler telefonen.

Som du kan se av scenene på videoen over, kommer Åsane-spillerne til å ta det helt ut i kveld.

– Jeg aner ikke hva vi synger, men gøy er det, ler Sanchez Olsen.

Han har planene klare for kvelden.

– Nå skal vi miste hodet, så det så fint heter. Jahn-Ove Wiik og Eirik Østgaard har fikset champagne, så nå skal vi ha det gøy på bussen hjem til Bergen.

TRE RUNDER FØR SLUTT

Med ett poeng borte mot Vard Haugesund i ettermiddag ville Åsane definitivt være et 1. divisjonslag neste sesong.

Tre runder før slutt hadde de oransje fra nordre bydel åtte poeng ned til Egersund på 2. plassen i 2. divisjon avdeling 3.

Se tabell og resultat i de andre kampene i BAs livesenter.

NESTEN KLARE

Åsane kunne i praksis sikre opprykket også med tap. Det forutsatte at Egersund avga poeng hjemme mot Førde. Åsane hadde nemlig 35 plussmål mer enn Egersund før lørdagens runde.

Og det scenarioet inntraff. Egersund-Førde, som hadde avspark en time før, endte 0-0. Dermed ble Åsanes opprykk klart allerede i pausen og de oransje kunne spille andre omgang som et 1. divisjonslag.

Kampen i Haugesund hadde avspark klokken 1500.

BA hadde kontakt med Haugesunds Avis-reporter Daniel Sandhåland og oppdaterte scoringer og de viktigste hendelsene.

Kampen ble spilt på Haugesund Stadion under småsure værforhold.

SJANSEFATTIG

Det var tett og jevnt det første kvarteret. Hjemmelaget hadde et par skuddforsøk innledningsvis, men ingen av skuddene var for sjanser å regne.

Åsanes beste mulighet i åpningskvarteret kom på et frispark. Niklas Lerpold fikk til et bra treff fra 25 meter. Skuddet var ikke altfor godt plassert og var grei mat for Vard-keeper Helge Valvatne Sandvik.

Omgangens største mulighet var det hjemmelaget som fikk, da Roy André Miljeteig spilte gjennom Thore Baardsen Pedersen. Pasningen var imidlertid litt for hard, og dermed rakk Åsane-keeper Eirik Østgaard ut og fikk avverget.

INNBYTTER SCORET

Kampbildet var det samme hele omgangen; tett, jevnt og sjansefattig.

Stillingen til pause var 0-0.

Slik fortsatte det også etter hvilen helt til ti minutt gjensto. Da dukket Åsanes innbytter Joachim Raknes opp og satte inn 1-0 etter flott gjennomspill av Niklas Lerpold. Alene med keeper var Raknes Forthun sikkerheten selv.

Scoringen førte til ellevill jubel i Åsane-leiren. Både ute på banen og på tribunen var det herlige gledesscener.

LIV PÅ TRIBUNEN

Målet ble kampens eneste, og da dommeren blåste slapp de oransje jubelen løs på ny.

30-40 bergensere tok turen til Haugesund. De virketå være sikre på opprykk allerede i første omgang og laget bra med liv på Haugesund Stadion.

Etter kampslutt hyllet de tilreisende bergenserne spillerne og trenerapparat. Ikke minst er dagens opprykk en stor triumf for trener Kjetil Knutsen. Han fikk sparken i FK Fyllingsdalen etter sist sesong. Det spørs om ikke noen i Fyllingsdalen angrer på det i dag...

Kommentarer til denne saken