Idrettsgallaen 2017 arrangeres 7. januar på Hamar. Der skal det deles ut heder og ære til de som har utmerket seg i norsk idrett i året som gikk, og nominasjonene i de ulike kategoriene er nå klare. Juryen har bestått av TV-sportens Karen Marie Ellefsen, de tidligere utøverne Hanne Haugland, Lise Klaveness og Kjetil André Aamodt, den gamle hopp-, fotball- og golflederen Jan-Erik Aalbu, pluss juryleder og toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Urhaug og Brun

Vi finner ingen fra Hordaland i kategoriene Årets mannlige utøver, ei heller i samme kategori på kvinnesiden. Det er verdt å merke seg at Martin Johnsrud Sundby er nominert på herresiden, mens den foreløpig dopingutestengte Therese Johaug er droppet på kvinnesiden.

I kategorien årets lag finner vi en bergenser, for der er Kristoffer Brun fra Bergens Roklub inne, sammen med makker Are Strandli. De tok som kjent bronse i lettvekt dobbeltsculler i OL i Rio i sommer.

Tommy Urhaug er som vanlig nominert i klassen for funksjonshemmede, selv om Manger-karen ikke hadde noe stort OL (kom på 4.-plass).

To ganger håndballjenter

Håndballjentene er selvsagt nominert i kategorien Årets lag etter gullet i EM, og der var både Kjerstin Boge Solås (Tertnes) og Stine Skogrand (eks. Tertnes) med.

Norges håndballdamer er også nominert til å kunne bli Årets navn, og det er også der den bergenske bokseyndlingen Cecilia Brækhus har en sjanse til å vinne.