Gå til sidens hovedinnhold

Andreas Bakkerud tok VM-bronse

Artikkelen er over 5 år gammel

Bergenseren vant i Argentina og kapret dermed VM-bronsen foran Petter Solberg. – Jeg er utrolig stolt av meg selv, sier Andreas Bakkerud (25).

Den viste VM-runden ble i helgen kjørt i Argentina. Før start lå Bakkerud på fjerdeplass sammenlagt.

Mattias Ekström hadde allerede sikret sammenlagtseier, men bak kjempet svenske Johan Kristoffersson, Petter Solberg og Bakkerud om de øvrige pallplassene.

Den energiske åsabuen er ikke kjent for å være sjenert, og slo før start fast at han ville snappe til seg VM-pallplassen. Det klarte han.

– Jeg har veldig stolt av meg selv og alle som har støttet meg. Takk, jublet han til WRX-TV.

– Vanskelig å sette ord på

Noe senere fikk BA kontakt med Bakkerud på en skurrete telefonlinje fra Argentina.

– Fy søren, det var helt vilt. Det er vanskelig å sette ord på denne saken, sier Bakkerud, som understreker at han er en stolt bergenser.

– Bergensere er entusiastiske for sine utøvere. Det ser vi når Brann spiller på Stadion og når Cecilia Brækhus går boksekamper, og vi ser det i rallycross. I helgen var det over 200 personer i Salhushallen som heiet og jublet. Det er helt vilt, jubler Bakkerud.

I Salhushallen var det samlet godt over 200 supportere for å følge den siste og avgjørende VM-runden.

Dramatisk runde

Petter Solberg var suveren innledningsvis i søndagens løp, men ble påkjørt i semifinalen og havnet med det utenfor VM-pallen.

Etter å ha kjørt feilfritt de innledende rundene var uhellet ute i semifinalen. To ganger ble Solberg påkjørt, og nordmannen fikk ødelagt forstillingen på bilen sin. Han kom så vidt til mål og kapret to poeng, men det holdt bare til den sure fjerdeplassen i sammendraget.

Bakkerud vant Argentina-runden foran svenske Kristoffersson og sikret seg VM-bronse. Bakkerud og Solberg havnet på like mange poeng, men Bakkerud gikk foran på flere rundeseirer. Kristoffersson endte opp med 240 poeng, mens de to nordmennene hadde 239 poeng.

– Det var litt frem og tilbake om at jeg hadde klart å ta bronsen, men nå er det klart. Helt utrolig. Det er likevel tøft å måtte tape for to svensker, sa Bakkerud til WRX-TV.

Rallycross-stjerne

Andreas Bakkerud hatt stor suksess de siste årene. Etter seieren i Argentina valgte han å berømme Ken Block, superkjendisen som skal hjelpe åsabuen opp og frem i rallycross-bransjen. Bakkerud signerte kontrakt med Hoonigan Racing Division i januar.

Den første sesongen må nytt lag må regnes som en stor suksess. 25-åringen fra Morvik vet også hvordan skal holde fansen fornøyd.

I september bestilte fanklubben et eget fly for å se rallycross-stjernen kjøre i Riga.