Bakkerud står igjen med to alternativer for 2018

Hva skjer? Det er uvisst hvordan 2018-sesongen blir for Bakkerud.

Hva skjer? Det er uvisst hvordan 2018-sesongen blir for Bakkerud.

Målet for Andreas Bakkerud er å kjøre i rallycross-VM neste år. Alternativet er å samle erfaring.

DEL

I oktober ble det kjent at Ford la ned sin rallycross-satsing, og plutselig sto bergenseren uten et lag for 2018. Siden den gang har Bakkerud og hans manager Jan Tore Brustad jobbet for å finne et bra opplegg for 26-åringen også de kommende årene. De håpet å være i mål innen julen ringes inn, men det har de ikke lykkes med.

Håper på VM-plass

Nå er det to alternativer som utkrystalliserer seg: Førsteprioritet er å signere for et nytt lag i VM-sirkuset. Ifølge Brustad har det vært mye interesse for Bakkerud, men spørsmålet er om de får riktig tilbud.

– Det viktigste er standarden på bilen og planene de neste fem årene med tanke på utvikling, testing, elbil og veien videre. Økonomien havner nederst. Det er rekkefølgen vi evaluerer etter.

– Vår soleklare førsteprioritet er at Andreas kjører rallycross-VM, men ikke for enhver pris. Andreas har sagt at han ikke setter seg i en medium bil for å på død og liv kjøre i VM, sier Brustad.

Alternativ B

Dersom det riktige tilbudet ikke kommer, er alternativet å kjøre forskjellige typer billøp neste år for å samle erfaring og utvikle seg som sjåfør. Det kan være løp innen rally, rallycross, asfaltracing og lignende.

Brustad håper på en endelig avklaring i løpet av januar.

BA fikk ikke svar hos Bakkerud fredag.

Artikkeltags