Bakkerud tok sin fjerde VM-seier

Andreas Bakkerud har vært raskest i alle kvalifiseringsrundene.

Andreas Bakkerud har vært raskest i alle kvalifiseringsrundene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bakkerud var best i alle fire kvalifiseringsomgangene, best i semifinalen og – naturligvis - best i finalen!

DEL

– Det er vanskelig å rangere seirene, men dette er helt utrolig. Å vinne fire heat, semifinalen og finalen og ta 30 poeng i mesterskapet i det femte løpet med denne bilen er stort, sier Bakkerud med et bredt glis til BA.

Bakkerud hadde en perfekt helg frem til finalen, hvor han hadde pole-position og favorittstempelet over hele seg.

Tre av de andre bilene kjørte i jokerrunden fra start, mens Bakkerud holdt seg i den ordinære løypen og tok teten etter første sving – som så mange ganger før denne helgen.

Bakkerud kjørte de fem første rundene i tet uten å kjøre i jokerrunden, så spenningen var hva som ville skje da Bakkerud måtte kjøre jokerrunden på siste runde.

Men det var ingen problemer. Bakkerud kjørte perfekt rundt jokeren og hadde en klar ledelse ut fra svingen. Dermed var det bare å fullføre etappen uten problemer. Det gikk fint, og Bakkerud kjørte inn til sin fjerde VM-seier.

– Fryktelig deilig

Dette er første gang en sjåfør vinner samtlige løp i en VM-runde.

– Det er fryktelig deilig. Dette beviser nok en gang at når det er mye fans til stede, så gir det meg en glede, sier Bakkerud.

– Hadde du noen gang turt å drømme om seks strake seiere?

– Nei. Det er det man drømmer om, men det er ikke ofte man gjør det, for å si det sånn. Alt i helgen funket bra. Jeg hadde en liten klump i halsen, «tenk om noe ryker nå», men det gikk hele veien og jeg sitter her med det største trofeet, gliser han.

Semifinalen

Bakkerud startet i besteposisjon og tok ledelsen ut av første sving også i semifinalen. 24-åringen fortsatte med den gode kjøringen fra tidligere i helgen, og lå i tet lenge.

På fjerde runde kjørte Bakkerud i jokerrunden, og lå på 3.-plass da han kom ut av den. Men de to som lå foran ham kjørte i jokeren i runden etter, og da var veien helt åpen for Bakkerud. Han tok tilbake ledelsen og kjørte enkelt inn til seier i den første semifinalen.

Bergenseren har herjet på Lånkebanen. Han har vært raskest i alle de fire kvalifiseringsomgangene, og ble naturligvis regnet som storfavoritt før semifinalene og finalen. I den fjerde og siste kvalifiseringsomgangen kjørte Bakkerud inn på tiden 2.38,902, godt over sekundet raskere enn nummer 2.

– Det er deilig å være i finalen, jeg er veldig glad for dette. Nå er det bare å pushe videre. Jeg gleder meg til finalen allerede, sa Bakkerud til NRK rett etter semifinaleløpet.

Les også: Bakkerud leder etter første dag

Raskest søndag morgen

I 10-tiden søndag morgen ble den tredje kvalifiseringsrunden kjørt. Bakkerud tok teten i første sving og holdt den helt inn til mål. Nok en gang fikk han bestetid, denne gangen med tiden 2.40,092.

– Det er en ny dag, så man er aldri sikker. Men jeg kom først ut av starten og kjørte mitt eget tempo, og fikk høre på radioen at hvis jeg holder denne farten så kommer jeg til å ta det. Så var det bare å fokusere på å holde meg innenfor limiten og ikke risikere altfor mye, sa Bakkerud etter den tredje omgangen.

Les også: Bakkerud får hjelp av 30 personer. Én mann er ekstremt viktig. (BA+)

Drømmestart

Andreas Bakkerud fikk en drømmestart på helgens VM-løp i Lånke. Han kjørte inn til bestetid i begge de to første kvalifiseringsomgangene på lørdag, men bergenseren er fullstendig klar over at det aller meste avgjøres på søndag.

– I denne sporten går det like fort opp som ned, så jeg må holde føttene på bakken og fortsette «pacen» og ikke gjøre for mye drama i morgen, sa Bakkerud etter lørdagens løp.

Artikkeltags