«Dette oppsummerer semifinalen min»

Andreas Bakkerud krasjet under den andre VM-runden i Portugal.

Andreas Bakkerud krasjet under den andre VM-runden i Portugal. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bakkerud krasjet under den andre VM-runden i Portugal, og kom aldri til finalen. Se video ...

DEL

Bergenseren hadde rukket å imponere stort i Montalégre i Sør-Europa. Han var raskest av samtlige i kvartfinaleheatene, foran Petter Solberg. Men i semifinalen gikk det galt.

Andreas Bakkerud hadde et berettiget finalehåp foran semifinalen, men kun noen sekunder etter start fikk 25-åringen problemer med bilen. Ford-føreren fikk slått av det venstre bakhjulet i et tøft sammenstøt med en konkurrent og måtte bryte.

– Jeg hadde en plan om å gå på innsiden i første sving og komme ut som nummer to. Det gikk nesten, men det ble en smell bakhjul mot bakhjul med en av mine konkurrenter – og dermed røk hele bakstillingen min, og da var det sluttkjørt, forteller Bakkerud i en pressemelding.

Han henger likevel ikke med hodet.

– Jeg følte meg bra hele helgen, og digger å kjøre på banen her i Portugal. Resultatet i Q4 (kvartfinale-heatene) viser at vi kan være helt øverst når ting stemmer for oss. Jeg ser allerede fram til å komme tilbake hit igjen neste år. Fansen, stemningen og alt her er helt topp! Vi får bare håpe at vi lykkes bedre i 2018.

Mattias Ekström vant i Portugal, og beholder dermed sammenlagtledelsen i VM. Sebastien Loeb kom på 2. plass, mens Petter Solberg var sist av de seks i finalen. Bakkerud har nå 30 poeng, og er allerede 28 bak Ekström.

Neste VM-runde foregår i Hockenheim i Tyskland 5. mai. Det er tolv VM-runder totalt, med avslutning i Sør-Afrika 10. november. Bakkerud snappet 3.-plassen sammenlagt i siste runde i fjor, foran Solberg.

Artikkeltags