Kjemper om VM-gull uten trening

Andreas Bakkerud har hatt et år med opp- og nedturer, men er med i kampen om VM-gullet tre runder før slutt.  ARKIVFOTO: Jakub Nitka

Andreas Bakkerud har hatt et år med opp- og nedturer, men er med i kampen om VM-gullet tre runder før slutt. ARKIVFOTO: Jakub Nitka

Rallycrosstjerne Andreas Bakkerud (27) kjemper om VM-gull, til tross for null kjøretrening i år.

DEL

– Jeg skulle gjerne trent hver dag, men det er ikke helt realiteten, sukker Andreas Bakkerud.

Med tre løp igjen er det helt åpent i gullkampen i rallycross-VM. Bakkerud kjemper med de svenske brødrene Kevin og Timmy Hansen om VM-gullet.

Det gjør han ikke på grunn av forutsetningene – men på tross av. Bakkerud har langt på vei finansiert sin egen satsing denne sesongen. Det betyr trange budsjetter og null penger til trening.

Fra 2.785 til 825 km

I fjor kjørte Bakkerud til sammen 2785 kilometer, inkludert mange dager med trening og testing. I år har han null trening, og regner med å kjøre til sammen 825 kilometer i konkurransene.

– Det er litt spesielt. Det er ikke akkurat vanlig at jeg ikke har kjørt bilen før VM starter eller fått testet underveis i sesongen. Men det har jo fungert, da, humrer Bakkerud.

Mellom VM-løpene oppbevares konkurransebilen i en trailer eller container, mens Bakkerud bruker mye tid på fysisk trening og sponsorarbeid.

– Gleder meg ekstra

– Hvilken betydning har det at du nesten ikke har kjøretrening?

– Jeg ønsker jo å kjøre i sporten i mange år. Jo mer kjøring jeg har, jo lengre kan jeg holde ut. Og det er lettere å gjøre feil i løpene når jeg er rusten, svarer Bakkerud, som i kjent stil også klarer å finne noe positivt.

– Samtidig gjør det at jeg gleder meg ekstra mye til løpene i år. Det er mindre reising og kjøring, så jeg får en ekstra glød når jeg kommer meg på løpene.

Motorsport-journalist Simen Næss Hagen påpeker at de andre teamene også har kuttet i trening og testing i år.

– Sånn sett er han ikke verre stilt enn de andre, men det hadde selvsagt vært en stor fordel hvis han testet som vanlig.

Fem poeng bak lederen

Denne helgen har Bakkerud reist til Frankrike for å kjøre den tredje siste VM-runden. Der ble han nummer fem, men tok likevel over sammenlagtledelsen.

Sjansen for VM-gull har kanskje aldri vært større.

– Muligheten for VM-gull er blitt veldig bra. Spesielt Kevin synes jeg har gjort noen feil når det gjelder som mest. Det har ikke Andreas gjort på samme måte, så der har han et fortrinn, sier Næss Hagen.

Fakta

Sammenlagtlisten i rallycross-VM etter syv av ti runder:

1: Kevin Hansen, 143 poeng

2: Andreas Bakkerud, 138 poeng

3: Timmy Hansen, 129 poeng

4: Niclas Grönholm, 115 poeng

5: Janis Baumanis, 111 poeng

* De tre siste rundene kjøres i Frankrike (førstkommende helg), Latvia (14-15. september) og Sør-Afrika (9-10. november)


Artikkeltags