Slik lader Andreas Bakkerud opp til VM-løp på hjemmebane

Mattias Ekström hjelper Espen Alexander Bjerke Oleforo med å få på kjøredressen. Andreas Bakkerud til venstre.

Mattias Ekström hjelper Espen Alexander Bjerke Oleforo med å få på kjøredressen. Andreas Bakkerud til venstre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg er en person som bryr meg om andre, sier Andreas Bakkerud.

DEL

TRONDHEIM: Andreas Bakkerud og Mattias Ekström besøkte Vardesenteret på St. Olavs Hospital på torsdag før VM-runden i Hell denne helgen. Der møtte de barn fra 6–16 år som er pårørende av kreftsyke.

– Jeg synes det er litt vanskelig, for det er en veldig følsom situasjon, og jeg er en følsom person. Det er ikke lenge siden jeg var barn selv, og jeg har alltid levd et veldig enkelt liv. Jeg har aldri gått gjennom det de går gjennom, og jeg vet ikke nok til å si så mye om kreft. For min del virket de å ha mye glede og energi, så det gjorde godt, forteller Bakkerud etter besøket.

Vil gi noe tilbake

Bakkerud har siden 2011 vært ambassadør for «Kjør for livet», en organisasjon som skal gi barn og ungdom i utenforskap positive opplevelser, mestring og økt sosial kompetanse gjennom bruk av motor og motorsport.

– Prøver du å være bevisst på at du kan utgjøre en forskjell i kraft av den rollen du har?

– Ja, om jeg kan gi noe tilbake så er jeg veldig glad for det. Jeg er en person som bryr meg om andre og vil at vi skal ha det bra i verden. Om jeg kan gjøre noe for barn og ungdom, så gjør jeg gledelig det. Og jeg lærer litt selv også. Det setter livet litt i perspektiv, sier Bakkerud.

 Hver torsdag har Vardesenteret åpent for barn og ungdom som er pårørende av kreftsyke.

Hver torsdag har Vardesenteret åpent for barn og ungdom som er pårørende av kreftsyke. Foto:

Åtte år gamle Espen Alexander Bjerke Oleforo fra Trondheim gliste fra øre til øre da han fikk prøve kjøredressen og hjelmen til VM-leder Ekström, ta bilder sammen med de to rallycrosstjernene og deretter sitte i bilen til svensken.

– Jeg kjenner dem ikke, men jeg har sett dem på TV før. Det var egentlig litt kult at de kom på besøk. Da de startet motoren og tullet, var motoren så kraftig at det kjentes i hele kroppen, smiler 8-åringen.

Bakkeruds manager, Jan Tore Brustad, var en av initiativtakerne til «Kjør for livet» tilbake i 2011, og var tidligere ansatt i organisasjonen.

Ros fra Staberg

– Hver gang vi er på slike ting blir man like overrasket over at det som for oss virker veldig naturlig og er så lite, blir så enormt stort for de du møter, sier Brustad.

Tidligere toppfotballdommer Per Ivar Staberg er i dag ansatt i organisasjonen. Han roser Bakkeruds innsats.

– Andreas Bakkerud er kanskje den ambassadøren som gir mest. Det er ikke bare noe jeg sier, men det er helt sant. Han er en fin fyr på alle mulige måter. Ikke alle har disse verdiene, men for Andreas ser jeg at dette betyr noe, roser Staberg.

Artikkeltags