Nedtur for Bakkerud: – Dette var definitivt ikke min helg

Sesongstarten har ikke gått helt som forventet for Andreas Bakkerud (til høyre). Her med sin trener Dave Mansfield.

Sesongstarten har ikke gått helt som forventet for Andreas Bakkerud (til høyre). Her med sin trener Dave Mansfield. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bakkerud kom seg ikke til semifinalen i helgens VM-runde i Hockenheim.

DEL

Bergenseren slet med å matche konkurrentenes fart under de innledende rundene både fredag og lørdag. Han endte som nummer 14 etter de innledende omgangene, og måtte dermed følge semifinalen og finalen fra tribuneplass.

– Det var definitivt ikke min helg, og vi hadde rett og slett ikke farten for å nå semifinale denne helgen. Jeg er selvfølgelig skuffet, men vi må bare løfte blikket og se fremover mot neste utfordring, oppsummerte Bakkerud.

Regn og vått underlag gjorde forholdene krevende for sjåførene i Tyskland.

– Jeg er fornøyd med mye av kjøringen, men farten holdt liksom ikke helt. Vi kjemper på nedre del av resultatlisten hele helgen og da blir det tøft å komme seg oppover. Nivået i VM nå er så heftig at alle detaljer må fungere 100 prosent hele veien, uttaler Bakkerud i en pressemelding.

Sammenstøt med Solberg

I et av de innledende rundene var Bakkerud i et sammenstøt med Petter Solberg. Det så voldsomt ut og ga store skader på begge bilene.

– Jeg og Petter snakket sammen allerede på fredag, og vi var raskt ferdige med denne saken. For meg var det uansett ikke dette som gjør at vi ikke tok oss til semifinalen, sier Bakkerud.

Neste VM-runde er i Belgia allerede neste helg.

– Jeg må bare riste av meg denne skuffelsen og fokusere på neste runde, sier Bakkerud.

Svensk dominans

Petter Solberg endte helgens VM-runde på 4.-plass. Mattias Ekström gikk til topps for tredje gang på tre forsøk denne sesongen.

– I fotball tror jeg de kaller det hat trick. Det føles ganske bra, smiler den suveren svensken.

Johan Kristoffersson tok andreplassen, mens Timmy Hansen ble nummer tre.

Etter tre VM-runder ligger Bakkerud på 7.-plass med sine 33 poeng. Han har 29 poeng opp til pallen i sammendraget, og 52 poeng opp til ledende Ekström. I løpet av sesongen skal det kjøres 12 VM-runder.

Artikkeltags