Bakkerud-krasj koster en halv million

Slik så bilen til Andreas Bakkerud ut etter kjempesmellen i Abu Dhabi.

Slik så bilen til Andreas Bakkerud ut etter kjempesmellen i Abu Dhabi. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Nå er jeg veldig langt nede, sier Andreas Bakkerud (25) til BA etter å ha tabbet seg ut og krasjet sin egen og Timmy Hansens bil i VM-åpningen i rallycross.

DEL

Årets VM begynte så bra for Morvik-karen. Etter en uhyre strevsom vinter der det lenge så ut som han ville bli stående utenfor årets mesterskap, ordnet det seg i siste liten. Og fredagens to heat i årets første VM-runde i Abu Dhabi gikk strålende, med 2.- og 5.-plass.

Det betydde 2.-plass bak svenske Timmy Hansen før alt skulle avgjøres lørdag.

Holdt 170 km/t

Men i lørdagens første heat gikk det helt i ball for bergenseren. Med en runde igjen trodde han løpet var over, og ga «flatt jern» inn mot mål. Problemet var bare at det var en runde igjen, og han skulle egentlig til venstre...

Bakkerud kjørte i 170 km/t rett frem. Inn fra høyre kom nettopp sammenlagtleder Timmy Hansen, som hadde styring mot den svingen bergenseren også skulle siktet mot!

Bilene ødelagt

– Jeg knuste jo rett inn i ham. Bilene er så godt som totalvrak, begge to. Jeg er fryktelig lei meg nå. Dette kommer til å koste så sykt mye, både for Timmy og meg, sier Bakkerud på telefon til BA.

– Vi er jo på mange måter i samme båt, Timmy og meg. De fleste fabrikkteamene har «tørket vekk» før årets sesong (fabrikkene venter på gode elbiler, red. anm.), og vi må derfor betale masse av egen lomme i år. Han har nok litt mer støtte fra sitt team enn jeg har, men det blir svindyrt for begge. For min del snakker vi nok om opp mot en halv million, sier han.

– Får du i det hele tatt bilen på veien til neste runde?

– Godt spørsmål, sukker Bakkerud, som etter planen skal kjøre igjen i Barcelona siste helgen i april.

– Det er jeg og Timmy som er ventet å kjempe om tittelen i år, og så skjer dette. Det er sykt frustrerende, sier bergenseren, som ikke var den eneste som ikke klarte å telle i helgen.

– Syv mann har gjort samme feil, men jeg var den eneste som fikk en mann inn fra siden da jeg gasset mot mål, sier han.

– Det er vanskelig å forklare, men banen er laget sånn at man i kampens hete – og i forhold til hvor lenge man har kjørt – tror det er over etter tre runder. Men så er det én til, sier han om kjempetabben.

Artikkeltags